Musorujsag
Élő Eredmények

Dósa Dániel világkupa-bronzéremmel jön haza Sanghajból

Dósa Dániel világkupa-bronzéremmel jön haza Sanghajból

MTI
Dósa Dániel bronzérmet szerzett vasárnap a férfi tőrözők sanghaji Grand Prix-versenyén.

A 27 éves magyar vívó a főtáblán a 2018-ban világbajnok olasz Alessio Foconival szembeni 15-11-es bravúros győzelemmel kezdett. Ellenfele – a hunfencing.hu oldal beszámolója szerint – hétszer nyert eddig vk- vagy GP-versenyt.

A folytatásban a Törekvés tőrözője ugyancsak 15-11-re verte a hongkongi Csoj Csun Jin Ryant, azután 15-6-ra a 2018-ban vb-bronzérmes spanyol Carlos Llavadort, akivel szemben nem volt pozitív a mérlege.

A Dósa a negyeddöntőben a francia Wallerand Roger-t még ennél is könnyebben, 15-3-ra múlta felül, az elődöntőben azonban 15-7-re kikapott az olasz Francesco Ingargiolától. Sikerének értékét emeli, hogy korábban még negyeddöntőbe sem jutott a világkupa-sorozatban.

„A kiesés szélén voltam a csoportkörben, null-kettővel kezdtem, és nem az erősektől kaptam ki… Aztán valahogy továbbevickéltem, de többek között a vk-bronzérmes brazil Toldót kellett megvernem utána szombaton” – utalt a csoportszakaszban átélt nehézségekre és a főtábláért rendezett direktkieséses asszókra a magyar szövetség honlapján.

„Ma viszont más napra ébredtünk. Foconi miatt nem bosszankodtam, hiába világbajnok, nem fekszik neki a stílusom. Utána pedig minden bejött. Llavadort egyszer győztem le eddig tizenöt tusban, most sima lett. Roger meg még simább. Ugyanazt próbáltam az elődöntőben is, de akkor valahogy semmi nem úgy sikerült” – elevenítette fel a történteket.

A sanghaji Grand Prix-n magyar részről még hárman szerepeltek a férfiak versenyének főtábláján, mindannyian a 64 között búcsúztak, így Németh András a 42., Tóth Gergely az 50., Szemes Gergő pedig a 64. helyen végzett. A női versenyben egyik magyar sem volt ott a legjobb 64 között.

Borítókép: Kairó, 2022. július 20. Dósa Dániel a hongkongi Yeung Chi Ka elleni asszóban a férfi tőrözők egyéni versenyének a legjobb 32 közé jutásért vívott fordulójában a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 20-án. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

További tartalmak