Musorujsag
Élő Eredmények

Ötödik lett a férfi párbajtőrcsapat az isztambuli világkupán

Ötödik lett a férfi párbajtőrcsapat az isztambuli világkupán

MTI
Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat az Isztambulban rendezett olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyen.

Az egyéniben ezüstérmes Koch Máté, a 2019-ben világbajnok, 2021-ben olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely, valamint Nagy Dávid és Andrásfi Tibor alkotta válogatott a 32-es táblán 45-34-re verte a szingapúriakat, a nyolcaddöntőben 45-35-re a kanadaiakat, majd a negyeddöntőben szoros mérkőzésen 37-35-re kikapott a spanyoloktól.

Az 5-8. helyért rendezett szakaszban a nemzetközi szövetség rangsorában harmadik helyezett magyarok előbb 45-24-re nyertek az argentinok, majd 45-34-re a Tokióban olimpiai bajnok japánok ellen. A törökországi versenyen 45 csapat vett részt.

A női párbajtőrözők az egyesült arab emírségekbeli Fudzsairahban versenyeztek, a magyar együttes – Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállításban – a tizedik helyen végzett. A hunfencing.hu beszámolója szerint a tajvaniak 45-20-as legyőzése után a nyolcaddöntőben 37-36-ra kikaptak a magyarok az ukránoktól, ezzel az alsó ágra kerültek.

Az előző napon egyéniben bronzérmes Kun Anna az utolsó párban egy perccel a vége előtt egyenlített, majd ugyanez összejött neki újabb ukrán előnynél nyolc másodperccel a vívóidő letelte előtt. Az ütközet így ráadástussal dőlt el, melyet Vlada Harkova tudott bevinni.

A folytatásban a magyar együttes 45-32-re verte a japánokat, 45-34-re az izraelieket, végül 45-39-re kikapott az észtektől. A negyeddöntőbe kerülés értékes lett volna az olimpiai kvalifikációs esélyeket illetően, így viszont a világranglistán kilencedik magyarok helyzete nehezebbé vált. A viadalon 29 csapat indult.

Borítókép: Istambul, men’s epee World Cup In photo: HUN Fotó: EVA PAVIA via #BIZZITEAM

További tartalmak