Musorujsag
Élő Eredmények

Bronzérmes a kardozó Horváth Gergő az U23-as vívó Európa-bajnokságon

Bronzérmes a kardozó Horváth Gergő az U23-as vívó Európa-bajnokságon

MTI
Bronzérmet nyert a kardozó Horváth Gergő a budapesti U23-as vívó Európa-bajnokság első napján.

 

A keddi programban a női tőrözők és a férfi kardozók egyéni versenye szerepelt. Horváth a csoportkörből öt győzelemmel és egy vereséggel magabiztosan lépett tovább és a főtáblán a 32 között kellett először vívnia. A spanyol Jorge Lopez de Guerenut 15-9-re, a német Leon Kuzmint 15-12-re, a román Matei Cidut 15-13-ra győzte le a BHSE vívója. Az elődöntőben a szintén román Radu Nituval asszózott, és 15-12-re alulmaradt.

A 61 fős kardmezőnyben Péch Kornél és Kaiser Balázs a 64 között búcsúzott, Tóth Patrik pedig nem jutott főtáblára.

Az 50 fős női mezőnyben Nekifor Erika és Pöltz Anna menetelt szépen, mindketten a negyeddöntőig jutottak, előbbi hetedik utóbbi nyolcadik lett. A csoportkört négy győzelemmel és egy vereséggel záró Nekifor a 32 között 15-7-re verte a brit Mhairi McLaughlint, majd 15-12-re az ukrán Krisztina Petrovát, a negyeddöntőben pedig 15-10-re kikapott a francia Eva Lacheraytól.

Az első szakaszt 3/2-vel befejező Pöltz 15-14-re nyert a német Luca Sarah Holland-Cunz ellen, aztán 15-10-re győzte le az ugyancsak német Carlotta Sophie Morandit, a nyolc között pedig 15-7-es vereséget szenvedett az olasz Anna Cristinótól. Wolf Eszter és Kollár Anna nem jutott tovább a csoportjából.

Szerdán a női párbajtőrözők és a férfi tőrözők egyéni versenyét rendezik a Ludovika Arénában.

 

Borítókép: Magyar Vívó Szövetség

További tartalmak