Musorujsag
Élő Eredmények

Negyedik és ötödik helyek a csapatversenyek első napján az U23-as vívó Eb-n

Negyedik és ötödik helyek a csapatversenyek első napján az U23-as vívó Eb-n

MTI
A magyar női párbajtőr-válogatott a negyedik, a női tőr- és a férfi kardcsapat pedig az ötödik helyen végzett pénteken, a budapesti U23-as vívó Európa-bajnokság negyedik napján.

Párbajtőrben a Gnám Tamara, Kardos Edina, Tóth Jázmin, Wimmer Dorina összeállítású együttes 42-30-ra verte az osztrákokat, majd 40-31-re a belgákat, az elődöntőben viszont 41-31-re kikapott a franciáktól, végül 45-40-re az olaszoktól.

Tőrben a Wolf Eszter, Nekifor Erika, Pöltz Anna, Kollár Anna alkotta együttes a nyolc között 45-35-re alulmaradt a franciákkal szemben, majd 43-39-re legyőzte az osztrákokat, az ötödik helyért pedig 41-40-re a lengyeleket.

A Horváth Gergő, Kaiser Balázs, Péch Kornél, Tóth Patrik kardnégyes a nyolcaddöntőben Georgia ellen 45-33-ra nyert, egy körrel később 45-37-es vereséget szenvedett a románoktól, az 5-8. helyért rendezett szakaszban pedig 45-44-re verte a spanyolokat és a németeket.

A magyar csapat négy éremnél tart: kedden a kardozó Horváth Gergő harmadik lett, szerdán a tőröző Szemes Gergő ezüstöt, Tóth Gergely bronzot nyert, csütörtökön a kardozó Spiesz Anna harmadikként végzett.

A szombati zárónapon a férfi tőrözők és párbajtőrözők, valamint a női kardozók csapatversenyét rendezik a Ludovika Arénában.

Borítókép: MTI Fotó: Marjai János

További tartalmak