Musorujsag
Élő Eredmények

Az Eb főpróbája lesz a női tőrözők vk-viadala

Az Eb főpróbája lesz a női tőrözők vk-viadala

MTI
Péntektől vasárnapig Tbiliszi ad otthont a női tőrözők egyéni és csapat világkupa-versenyének, mely az utolsó ilyen megméretés lesz a júniusi Európa-bajnokságok és a júliusi világbajnokság előtt.

A sportág olimpiai kvalifikációs sorozata áprilisban indult, így ennek a viadalnak már a párizsi játékokért folyó harc szempontjából is komoly jelentősége van. A magyar szövetség honlapja szerint a magyar válogatott ugyanabban az összeállításban lép pástra, mint legutóbb, a kvalifikáció első csapatversenyén, Plovdivban, ahol a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összetételű együttes a kilencedik lett.

Akkor a nyolcaddöntőben Kínától kapott ki egyetlen tussal a csapat, mely a hunfencing.hu tájékoztatása alapján ezúttal Kanada vagy ismét Kína legjobbjaival küzd meg vasárnap a nyolc közé jutásért.

A csapatversenyt megelőzően pénteken és szombaton az egyéni viadalra kerül sor, az első napon a selejtezőre, a másodikon pedig a 64-es főtábla küzdelmeire. Egyéniben a teljes magyar élmezőny indul, kivéve Kreiss Fannit, aki a csapatra koncentrál.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak