Musorujsag
Élő Eredmények

Szatmári András: Szerintem nagyban rajtam múlt, hogy nem lettünk érmesek

Szatmári András: Szerintem nagyban rajtam múlt, hogy nem lettünk érmesek

m4sport.hu
Szatmári András úgy érzi, nagy részben miatta nem sikerült legyőzni a németeket a férfi kardozók csapatversenyének bronzmeccsén.

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta válogatott az azeriek és a georgiaiak könnyed legyőzésével jutott elődöntőbe, ahol nagy csatában kikapott a franciáktól, majd a bronzmérkőzésen meglepően súlyos, 45–25 arányú vereséget szenvedett a németektől.

A helyosztón mínusz hattal záró Szatmári András az M4 Sportnak elmondta, csalódást keltően szerepelt, leginkább mentálisan fáradt el. Utólag úgy véli, talán nem feltétlenül kellett volna elindulnia az Európa Játékokon. „Szétestem, főleg az utolsó két asszóban, szerintem nagyban rajtam múlt, hogy nem lettünk érmesek. Az elmúlt időszakban azt láttam, hogy ha jól vívtam, akkor nyertünk, ha nem, akkor kikaptunk, ez nagy teher. Most nem jött ki jól a lépés, mentálisan fáradt voltam, így utólag elgondolkodtató, hogy kellett volna-e indulnom az Európa Játékokon. Azt gondolom, hogy ha az első asszót sikerül megnyernem akár 5–2-re, ami benne volt, mert jól kezdtem, akkor szerintem a többiek is nagyobb lendülettel vágnak neki. Felhúzhattam volna a többieket, ehelyett még lejjebb húztam őket, úgyhgy ezt abszolút magamra vállalom.”

Szilágyi Áron szintén csalódottan nyilatkozott. „Annyira fókuszáltunk a georgiaiak elleni negyeddöntőre, ami a kvalifikáció és a világranglista szempontjából is fontos volt, hogy úgy érzem, az rányomta a bélyegét utána az eégsz délutánunkra, egyszerűen nem találtuk magunkat. A franciákat legalább még szoros csatára késztettük, de a németek elleni meccshez nem nagyon tudok hozzáfűzni semmit. Ők egy kész tervvel érkeztek, megvalósítottak mindent, mi pedig mintha önmagunk árnyéka lettünk volna. Nem sikerült a franciák elleni elődöntő után átállnunk a németek ritmusára és azt csináltak velünk, amit akartak.”

A harmadik kör elején beálló Decsi Tamás hangsúlyozta, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából az elsődleges cél a négy közé jutás volt. „Természetesen érmet szerettünk volna, ez most nem sikerült” – folytatta, az okot firtató kérdésre pedig úgy reagált, hogy a koncentrált német csapat néhány asszóval a mélybe húzta a magyar együttest, és megjegyezte, ezt majd ki kell elemezni. Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy az első kvalifikációs világkupát – májusban, Madridban – megnyerte a válogatott, most a négy között végzett, a július végén esedékes világbajnokságon pedig újabb feladat vár rá.

Borítókép: Szatmári András (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak