Musorujsag
Élő Eredmények

Csuklóműtéten esett át Kun Anna Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőröző

Csuklóműtéten esett át Kun Anna Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőröző

MTI
Megműtötték Kun Anna Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőröző jobb csuklóját, miután edzésen egy szerencsétlen mozdulat közben megsérült.

 

Az Országos Sportegészségügyi Intézet kedden közösségi oldalán osztotta meg, hogy a 28 éves sportoló túl van az operáción.

„Edzőtáborban voltunk, és egy játékos bemelegítés közben hátra estem, rosszul tompítottam és így ráestem a kezemre” – idézte a lap az idei Európa Játékokon (mely csapatban Eb is volt egyben) Büki Lilivel, Muhari Eszterrel és Wimmer Dorinával csapatban ezüstérmes vívót, akire előreláthatóan néhány hét kényszerpihenő vár, és csak a varratszedést követően kezdheti el a sportspecifikus gyógytornát.

A világranglistán negyedik sportoló – aki az idei egyéni Eb-n és a milánói világbajnokságon is negyeddöntős volt – az oldal szerint a december 8-10-én sorra kerülő vancouveri világkupán már százszázalékos állapotban lépne pástra a gyógyult kezével.

A jelenlegi legjobb magyar női párbajtőröző sérülése a válogatott számára nem jött jól, ugyanis a vancouverit megelőzően november közepén az olaszországi Legnanóban is rendeznek egy olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyt. Csapatban még összesen négy vk-viadalt tartanak a kvalifikációs időszak zárultáig.

 

Borítókép: Milánó, 2023. július 25. Kun Anna a francia Marie-Florence Candassamy elleni asszóban a milánói vívó- világbajnokság nõi párbajtõversenyének negyeddöntõjében 2023. július 25-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak