Musorujsag
Élő Eredmények

Szilágyi Áron: Az olimpiai csapatarany koronázná meg a közös pályafutásunkat

Szilágyi Áron: Az olimpiai csapatarany koronázná meg a közös pályafutásunkat

m4sport.hu
Az olimpiai csapatarany motiválja Szilágyi Áront, hiszen ez az egyetlen cím, amely még hiányzik a vitrinjéből.

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó idén világbajnoki címet nyert a Szatmári Andrással, Decsi Tamással és Gémesi Csanáddal közösen alkotott férfi kardcsapattal, amely vezeti az olimpiai kvalifikációs világranglistát, a hétvégi, algíri világkupán pedig a negyedik helyen zárt, miközben Szilágyi Áron egyéniben bronzérmes lett.

A 33 éves vívó az M1-nek elmondta, a szezon első versenyén próbálták felmérni azt, hogy az alapozó felkészülés hogyan sikerült. „Örülök annak, hogy egyéni bronzéremmel zártam, mert úgy látszik, hogy az az elvégzett munka, amit az elmúlt két hónapban beletettem, jó lendületet adó indító löket. A csapattal a kvalifikáció felé megtett lépés volt ez a negyedik hely, továbbra is vezetjük a kvalifikációs világranglistát, a kvótáért folyó harcot. Van még három állomás, ahol jól kell teljesítenünk, és akkor megvan a kvóta, közben pedig már az egyéni ranglistás helyemet is nézegetem, hogy minél jobb pozícióban kezdjem meg a párizsi játékokat.”

Szilágyi Áron szerint kijelenthető, hogy a kardcsapat már az olimpiára készül. „Ez egy szerencsés pozíció, nem kell a kvótáért zajló harcban nagy csodákat tennünk, el kell indulnunk a versenyeken és szolidan jó teljesítményt nyújtanunk. Fél szemmel már az ötkarikás játékok vannak előttünk, azt nézegetjük, hogy milyen csapatok juthatnak ki, kikkel kerülhetünk össze a verseny milyen szakaszában és mire kell felkészülnünk. Jelent ez egyfajta lépéselőnyt, de csínján kell ezzel bánni, hiszen nekünk most ez a nyolc hónap tényleg arról kell szóljon, hogy minél jobban felkészüljünk és minél motiváltabbak maradjunk a játékokig, és igaz ez az egyéni versenyre is.”

A Vasas vívójának az olimpiai csapatarany az egyetlen cím, amely hiányzik a gyűjteményéből, ez pedig nagy motivációt jelent számára. „Nagyon erős ösztönző az, hogy a csapattal ott álljunk a dobogó felső fokán és a többiekkel közösen éljük meg ezt a hatalmas élményt. Ezért dolgozunk nap, mint nap és látom azt a többieken is, hogy ez tüzeli, hajtja őket, nem véletlenül van lent az edzőteremben nap, mint nap a 41 éves Decsi Tamás vagy a 37 éves Gémesi Csanád. Igazából ez koronázná meg a mi hét-nyolcéves közös pályafutásunkat, amiben voltak Európa-bajnoki aranyérmek, idén lett világbajnoki aranyérem, van olimpiai bronzérem Tokióból, de az olimpiai aranyérem lenne az igazán nagy csúcs.”

Szilágyi Áron hozzátette, az elkövetkező öt-hat hónap fogja eldönteni, hogy a megszokott négyes utazik majd a párizsi olimpiára, vagy esetleg valamelyik fiatalnak sikerül helyet követelnie magának a kardcsapatban.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak