Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Anna: Türelmetlen vagyok, nagyon szeretnék már páston lenni

Márton Anna: Türelmetlen vagyok, nagyon szeretnék már páston lenni

MTI
Újabb műtétje után nagyon várja már, hogy ismét elkezdhesse a vívást Márton Anna világbajnok kardozó, aki bízik benne, hogy az utolsó három olimpiai kvalifikációs versenyen már ott lehet majd a csapattársaival.

Az M1 aktuális csatornának csütörtökön az edzőteremben úgy nyilatkozott, hogy a körülbelül egy hónapja történt szalagpótlása után most egy kicsit unalmasabb része zajlik a rehabilitációjának.

„Türelmetlen vagyok, mert nagyon szeretnék már páston lenni, de alapvetően nagyon jól haladok. Remélem, januártól felpörög a dolog, sikerül egy kis izmot is visszaszedni magamra és lassan visszaállhatok a vívásba is” – mondta.

Az egyéniben korábban vb-bronz- és Eb-ezüstérmes Márton Anna a tokiói olimpián sérült térddel negyedik lett, majd műtétek, hosszú rehabilitáció és szülés után idén januárban tért vissza, de aztán kiderült, hogy nem jött teljesen rendbe a térde. A júniusi Európa Játékokat kihagyta, a világbajnokságon viszont – melyen csapattársaival aranyérmes lett – speciális térdrögzítővel vívhatott. Ezt követően került sor az újabb beavatkozásra.

Jelenleg gyógytornázik „éjjel-nappal unalomig”, elkezdett iskolázni, a kezét megpróbálja „minél hamarabb visszahozni a formába”, és nagyon reméli, hogy decemberben már elkezdheti a kondiedzéseket is.

„Már alig várom, hogy egy kicsit izzadhassak” – utalt arra, hogy hiányzik neki maga a vívás.

Kiemelte: az olimpiai szereplés lebeg a szeme előtt, ez jelent motivációt a rosszabb időszakokra.

„Szeretnék minél több versenyen elindulni, de nem szabad túlságosan siettetni a dolgot. Meg kell várnom, amíg az izmok visszajönnek, teljesen stabil lesz a térdem újra. Reálisan számolva a márciusi két világkupán mindenképpen ott lehetek. Nagyon szeretnék már februárban is világkupán indulni, de ez attól függ, hogy hogy tudok haladni” – mondta.

A párizsi célt illetően úgy fogalmazott, „címvédő világbajnokként nyilván a csillagos ég a határ” a csapat számára, de nem szeretne olyan terhet rakni magára, illetve a csapatra, hogy muszáj nyerniük.

„Nagyon szeretném a maximumot kihozni magunkból és azt az egységet és örömöt érezni, amit a világbajnokságon” – folytatta.

Pályafutása eddigi csúcsának nevezte, hogy a válogatottal világbajnok lett, egyúttal reményét fejezte ki, hogy „ezt a csúcsot ezt sikerül meghaladni az olimpián”.

„Lélektani előny, hogy fél tőlünk az ellenfél, nekünk meg önbizalmat adnak ezek az eredmények, de nem szabad elbíznunk magunkat – hangsúlyozta. – Minden ellenfél ellen maximálisan kell teljesítenünk és százszázalékosan kell odaállni. De szerintem ezzel nálunk nem lesz probléma.”

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak