Musorujsag
Élő Eredmények

A negyeddöntőig vezetett Katona Renáta útja a franciaországi Grand Prix-n

A negyeddöntőig vezetett Katona Renáta útja a franciaországi Grand Prix-n

MTI
Katona Renáta a nyolcadik helyen végzett a franciaországi kard Grand Prix-n.

Az orléans-i viadalon – melyen a fegyvernem női és férfi képviselői is pástra léptek – ő szerepelt a legjobban a magyarok közül, egyben eddigi legjobb vk-eredményét produkálta, 29 évesen először jutott a legjobb nyolc közé – emlékeztetett rá a hazai szövetség honlapja. A főtáblán az idei vb-n bronzérmes görög Teodora Gkunturát 15-6-ra, az olasz Claudia Rotilit 15-9-re, az ukrán Alina Komascsukot pedig 15-11-re győzte le a 2022-ben csapatban világbajnok magyar vívó. A nyolc között aztán 15-8-ra kapott ki a francia Manon Apithy-Brunet-től.

További hat magyar vívhatott a 64 között, ők az első vagy a második fordulóban búcsúztak.

Ezúttal elmaradt a kiemelkedő eredmény a férfiaknál, a háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok Szilágyi Áron ment a legtovább: a német Luis Bonah és a dél-koreai Szung Hje On Mo magabiztos legyőzésével nyolcaddöntőig jutott, ahol a francia Maxime Pianfetti – aki ellen a tavalyi vb-döntőben nyert – 15-12-re legyőzte őt. Gémesi Csanád egy asszót vett sikeresen, Szatmári András és Rabb Krisztián az első fordulóban vereséget szenvedett.

Női tőrben Mohamed Aida nyolcaddöntős volt az újvidéki világkupán: a német színekben szereplő Carlotta Morandit és az izraeli Lior Druckot búcsúztatta, majd az amerikai Jacqueline Dubrovichtól 15-7-re kapott ki. Rajta kívül három magyar került fel a főtáblára: Kreiss Fanni, Pásztor Flóra és Mesteri Viktória az első fordulóban fejezte be a szereplését.

A férfi tőrözők Japánban, Tokonaméban versenyeznek a hét végén. Egyéniben Dósa Dániel szerepelt a legjobban a magyarok közül, a 32 között esett ki. A másik magyar főtáblás, Szemes Gergő az első körben kikapott – a hunfencing.hu tudósítása szerint.

Borítókép: Budapest, 2019. július 17. Katona Renáta a vívó-világbajnokság női kard egyéni versenyének selejtezőjében a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 17-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak