Musorujsag
Élő Eredmények

Kilencedik helyek a tőr csapatversenyekben Tokonamében

Kilencedik helyek a tőr csapatversenyekben Tokonamében

MTI
A férfi és a női tőrválogatott is a kilencedik helyen végzett a hétvégi világkupaversenyén.

A Dósa Dániel, Németh András, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállítású együttes Japánban, Tokonamében a chileieket 45-37-re múlta felül, a nyolcaddöntőben 45-38-ra kikapott az esélyesebb amerikaiaktól, majd újabb három győzelem következett a belgák (45-31), a brazilok (45-32) és a britek (45-33) ellen a hazai szövetség honlapjának tudósítása szerint. Ebben a szakágban minden valószínűség szerint egyéniben lesz majd lehetőség olimpiai kvótát szerezni.

A Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra alkotta női csapat Újvidéken a 16 között 45-37-es vereséget szenvedett a lengyelektől, a következő mérkőzéseit viszont megnyerte: a románokat 45-20-ra, a spanyolokat 45-25-re, a szingapúriakat pedig 45-38-ra győzte le. Azzal, hogy nem sikerült a nyolc közé kerülés – emeli ki a hunfencing.hu oldal – nagy bravúrra lenne szükség a hátra lévő két vk-n, hogy összejöjjön a párizsi csapatkvóta.

Borítókép: Milánó, 2023. július 28. Tóth Gergely, Németh András, Szemes Gergő és Dósa Dániel, a magyar férfi tőrcsapat tagjai (b-j) a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésük előtt a milánói vívó-világbajnokság férfi tőr csapatversenyében 2023. július 29-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak