Musorujsag
Élő Eredmények

Ezüstérmes a férfi kardcsapat Tbilisziben a vívó-világkupán

Ezüstérmes a férfi kardcsapat Tbilisziben a vívó-világkupán

MTI
Ezüstérmet nyert a magyar csapat a férfi kardozók georgiai világkupaversenyén, Tbilisziben, ezzel két versennyel a zárás előtt továbbra is vezeti az olimpiai kvalifikációs ranglistát.

 

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád és Decsi Tamás alkotta világbajnoki címvédő együttes a 16-os táblán 45-38-ra verte a törököket, majd a nyolc között 45-33-ra az egyiptomiakat, az elődöntőben pedig 45-31-re az amerikaiakat.

A döntőben a dél-koreaiakkal találkoztak a magyarok, akiket a tavalyi, milánói vb-döntőben 45-42-re legyőztek. Ezúttal az előző négy évben vb-aranyérmes ázsiaiak nyertek egyetlen találattal, 45-44-re több fordulatot is tartalmazó mérkőzésen.

Az első öt párharcot elvesztették a magyarok, a hatodikban jött az első – szűk – siker, majd Gémesi 15-4-re verte Gu Bon Gilt, ezzel fordított, Szatmári pedig kettőre növelte az előnyt. Végül az előző napon egyéniben győztes Szilágyi ellen Do Gjeong Dong előbb fordított, aztán a háromszoros olimpiai bajnok magyar kardozó visszavette a vezetést, 43-40-re és 44-42-re nála volt az előny, de az utolsó három tust az ellenfélé lett.

„Remek hétvége volt, még akkor is, ha nehezen tudok napirendre térni a döntőben történtek felett. Maradjunk annyiban, hogy a szememben ez a csapat megnyerte a versenyt, aztán értse ezt mindenki úgy, ahogy akarja… – idézte a hazai szövetség honlapja Decsi András vezetőedzőt. – Áron fantasztikus szombati vívása után kicsit féltettem a fiúkat, de ismét nagyszerűen tette mindenki a dolgát. A törököket nem vehetjük félvállról, ez ismét kiderült. Viszont amilyen magabiztosan hoztuk a folytatást Egyiptom, és a minket legutóbb legyőző Egyesült Államok ellen, az mintaszerű volt. A Korea elleni döntőben Csanád első két, elvesztett meccse után is bíztam benne. Akadt, hogy ilyen szituációban már lecseréltem, Tomi most is készen állt. De láttam Csanádon, hogy képes a bravúrra. A végét meg inkább hagyjuk, maradjunk annyiban, hogy ismét igazolta ez a válogatott, hogy a világ egyik legjobbja, ha nem a legjobbja…”

 

Borítókép: Milánó, 2023. július 28. Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád, a magyar férfi kardcsapat tagjai (b-j), miután gyõztek a francia csapat ellen a férfi kard csapatverseny elõdöntõjében a milánói vívó-világbajnokságon 2023. július 28-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak