Musorujsag
Élő Eredmények

Hét magyar vívó is főtáblára került, egyik sem jutott 16 közé a heidenheimi vk-versenyen

Hét magyar vívó is főtáblára került, egyik sem jutott 16 közé a heidenheimi vk-versenyen

MTI
Hét magyar vívhatott a főtáblán a férfi párbajtőrözők heidenheimi világkupaversenyén, de a legjobb 16-ig egyikük sem jutott el.

A hatalmas, 352 fős mezőnyben a két egyéni világbajnok magyar, Koch Máté és Siklósi Gergely kiemeltként – további 14 párbajtőrözővel együtt – a csütörtöki selejtezőt még kihagyhatta, a többiekre viszont nehéz feladat várt. Nagy Dávid, Andrásfi Tibor és Bakos Bálint hibátlan csoportkörrel biztosította helyét a legjobb 64 között, később pedig Bányai Zsombor és Fenyvesi Csaba csatlakozott még hozzájuk.

A pénteki folytatás viszont már nem sikerült jól: Siklósi, Bányai, Bakos és Fenyvesi az első, Koch, Andrásfi és Nagy pedig a második fordulóban búcsúzott.

A magyar szövetség honlapja emlékeztetett rá, hogy bár az egyéni verseny a hazai válogatásba beleszámított, a szombati csapatviadal sokkal fontosabb, azon ugyanis a válogatott biztosíthatja helyét a párizsi olimpián, ami egyben három egyéni indulói helyet is jelentene. A magyar csapat az ötödik helyen áll a kvalifikációs rangsorban, azaz jelenleg a zónaeloszlás szerinti kvóta járna neki. A következő európai válogatott, a cseh a kilencedik pozíciót foglalja el, jelentős hátránnyal.

Borítókép: Siklósi Gergely és a dél-koreai Park Szang Joung a 2019-es budapesti világbajnokságon (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak