Musorujsag
Élő Eredmények

Siklósi Gergely: Mind a hárman képesek vagyunk az egyéni éremre is

Siklósi Gergely: Mind a hárman képesek vagyunk az egyéni éremre is

m4sport.hu
Koch Máté szerint ha mindenkinek jó napja lesz, akkor megnyerheti az olimpiát a férfi párbajtőrcsapat.

A magyar férfi párbajtőrcsapat aranyérmet nyert szombaton a heidenheimi világkupaversenyen, ezzel biztossá vált az olimpiai részvétele. A németországi viadal előtt az ötödik helyen állt a kvalifikációs rangsorban a magyar együttes, ez zónaeloszlás szerinti kvótát ért volna, a következő európai válogatott, a cseh pedig a kilencedik pozíciót foglalta el, jelentős hátránnyal. A magyarok a németországi viadalon az éppen előttük álló kazahokat is legyőzve harcolták ki a győzelmet, ezzel az első négy közé kerülnek a rangsorban.

A Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid összeállítású együttes a brazilok és a kanadaiak után a negyeddöntőben a közvetlen rivális kazahokat verte, az elődöntőben kiélezett küzdelemben a franciákat, majd a döntőben 37-30-ra a Tokióban olimpiai bajnok japánokat úgy, hogy az utolsó pár előtt 22-21 volt az állás, végül Siklósi 15-9-re nyert Kano Koki ellen.

Minden felállásban a lehető legjobbat hoztuk ki magunkból, ezért is vagyunk annyira jók, bármilyen összetételben fel tudunk állni” – mondta Koch Máté az M4 Sport stúdiójában.

Siklósi Gergely szerint a csapat van olyan erős, hogy folyamatosan éremért harcoljon a különböző világversenyeken. Úgy véli, emellett az egyéni három indulónak is reális esélye van az éremre Párizsban. „Az olimpián a minimum cél az érem, de nagyon remélem, az aranyért szállhatunk harcba” – mondta az olimpiai ezüstérmes sportoló.

Kapcsolódó tartalom

Úgy vélik, a legjobbkor szerezték meg a kvalifikációt, mert a túl korai kiharcolás esetleg egy túl nyugodt felkészülést hoz, így viszont a kvalifikációs időszak végéig figyelniük kellett. „Egy negyedik vagy ötödik hellyel is kijutottunk volna, de sokkal jobb ilyen szájízzel, hogy mindenkit legyőztünk” – mondta Siklósi. Kiemelte, nem csak a mostani, de a következő olimpián is szeretnének dominálni csapatban.

Koch szerint nagyon fontos volt, hogy le tudták győzni a franciákat, megmutassák, hogy képesek erre. „Ha legalább három ember topformában vív, akkor szinte mindig nyerünk. Most mindenki csúcsformában volt. Ki merem mondani, aranyért megyünk Párizsba. Ha mindenkinek jó napja lesz, akkor meg is nyerjük. – mondta a 2023-as világbajnok.

További tartalmak