Musorujsag
Élő Eredmények

Két bronzérmet szereztek zárásként a magyar vívók a korosztályos Európa-bajnokságon

Két bronzérmet szereztek zárásként a magyar vívók a korosztályos Európa-bajnokságon

MTI
Két bronzérmet nyert a magyar küldöttség a nápolyi korosztályos vívó Európa-bajnokság utolsó napján: harmadik lett a junioroknál a női párbajtőr- és a férfi tőrcsapat.

A Gachályi Gréta, Nagy Blanka Virág, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású együttes 45-32-re verte a spanyolokat, majd 45-30-ra a törököket, az elődöntőben viszont egyetlen tussal, 45-44-re alulmaradt az ukránokkal szemben – az Eb eredményközlő oldala alapján. Végül a bronzmeccsen 44-42-re nyert a németek ellen.

A Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Rubin Mattia négyes az izraelieket 45-41-gyel búcsúztatta a 16 között, aztán 45-42-re győzte le a briteket, az elődöntőben pedig 45-36-ra kikapott a franciáktól. A harmadik helyért a lengyelekkel vívtak a magyarok és 45-33-ra nyertek.

A juniorok között hat érmet – egy aranyat, két ezüstöt és három bronzot – szereztek a magyar vívók. A fiatalabb korosztály, a kadetek mezőnyében egy első, valamint két-két második, illetve harmadik helyezést harcoltak ki a múlt héten, így összesen két arannyal, négy ezüsttel és öt bronzzal zárták az Eb-t.

Borítókép: Magyar Vívó Szövetség

További tartalmak