Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Engedni kell az ösztönöket” – Siklósi Gergelynek az első asszók a legnehezebbek

„Engedni kell az ösztönöket” – Siklósi Gergelynek az első asszók a legnehezebbek

m4sport.hu
A Úti cél: Párizs 2024 stábja elkísérte az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Siklósi Gergelyt a budapesti Grand Prix harmadik napjár. A párbajtőrvívó remek asszókat követően menetelt a döntőig.

 

Nemcsak a sikert, az oda vezető utat is bemutatjuk. Nemcsak a bajnokot, az embert is.
Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


„Budapesten mindig itthon vagyok, és az edzőm már nagyon csúnyán néz, hogy ezt csináljuk” – mondta mosolyogva Siklósi Gergely. „Remélem, ha jól vívok, nem fog haragudni.”

A 26 éves tőrözőnek az első asszók nehezebben szoktak menni, mert nem tud annyira felpörögni, mint az ellenfele. Ezt zenével, nagy bemelegítéssel és meditációval igyekszik minél jobban elnyomni, és elérni az üzemi hőfokot.

„Egy évvel ezelőtt, pont ezen a versenyen egy nagyon komoly sérülést szenvedett a talpán, ami az utóbbi háromnegyed évben elkísérté. Ez idő alatt is nagyon keményen és tisztességesen helytállt, és a csapat rendelkezésére állt, amellyel megszereztük a kvótát Párizsra” – ecsetelte Siklósi edzője, Dancsházy-Nagy Tamás az M4 Sport Úti cél: Párizs című műsor stábjának.

Siklósi szépen halad felfelé a főtáblán: a legjobb 16 között fordítani tudott egyiptomi ellenfelével szemben, az elődöntőért a japánok olimpiai bajnokát győzte le 11-10-re.

„Ezekben az egytusokban általában nagyobb százalékban jövök ki jól. Egy kicsit engedni kell az ösztönöket, ami a lehető leggyorsabban jön, azzal szúrjuk meg az ellenfelet. Lélektani határ a versenyeken, amikor valaki bejut a legjobb négybe és a főpáston tud vívni” – mesélte Siklósi, akinek célja az olimpián is bejutni az elődöntőbe.


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Sportolók:
Németh Nándor (úszás)
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás)
Siklósi Gergely (vívás)
Molnár Attila (atlétika)
Vogel Soma (vízilabda)
Klivinyi Kinga (női kézilabda-válogatott)
Pekler Zalán (sportlövészet)
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott)

Hamarosan: férfi kardcsapat, Varga Ádám (kajak-kenu), Balogh Mátyás (íjászat), Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika), Losonczi Dávid (birkózás)

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész

Következő adások (M4 Sport)
április 14., 28.
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

Borítókép: Budapest, 2024. március 10. Siklósi Gergely (b) és Koch Máté a WestEnd párbajtőr Grand Prix verseny férfi elődöntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2024. március 10-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak