Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Nem a magyar kardozóké volt a hétfő a szöuli világkupán

Nem a magyar kardozóké volt a hétfő a szöuli világkupán

MTI
A nyolcaddöntős Katona Renáta szerepelt a legjobban a magyarok közül a szöuli kard Grand Prix-n.

A 2022-ben világbajnok csapat tagja a 64 között 15-10-re győzte le az ukrán Olena Kravackát, a következő fordulóban ugyanennyire az amerikai Magda Skarbonkiewiczet, a nyolcaddöntőben pedig 15-11-re kikapott a spanyol Lucia Martin-Portuguestól – a viadal eredményközlője szerint. Egy körrel hamarabb fejezte be szereplését a kétszeres világbajnok Battai Sugár, valamint a válogatottal tavaly vb-aranyérmes Márton Anna, míg a Battaihoz hasonlóan kétszeres vb-győztes Pusztai Liza és Szűcs Luca az első fordulóban kikapott.

A férfiak mezőnyéből ezúttal hiányzott a márciusi, budapesti világkupa csapatversenyében elszenvedett combizomhúzódása után felépülőben lévő, háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint a tavaly vb-aranyérmes csapat további két tagja: Szatmári András, akinek szűk két hete edzésen meghúzódott a bokája és egy kisebb csont is letört a lábfejénél, továbbá Gémesi Csanád, akinek futás közben kifordult a bokája.

A főtáblára két magyar került fel, Iliász Nikolász egy kört ment, Rabb Krisztián pedig az első fordulóban búcsúzott.

A nőknél és a férfiaknál is olimpiai kvótát szerzett a világbajnok csapat, így a párizsi játékokon egyéniben maximális létszámban, hárman-hárman léphetnek majd pástra.

Legközelebb két hét múlva lesz világkupa a fegyvernem képviselői számára: a nők Plovdivban, a férfiak Madridban szerepelnek május közepén.

Borítókép: Kairó, 2022. július 23. Katona Renáta (b) és a spanyol Celia Pérez asszója a női kardozók csapatversenyének elődöntőjében a kairói vívó-világbajnokságon 2022. július 23-án. MTI/EPA/Mohamed Hoszam

További tartalmak