Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Szatmári András bizakodó, hogy az olimpiáig hátra lévő két hónapban teljesen rendbe jön

Szatmári András bizakodó, hogy az olimpiáig hátra lévő két hónapban teljesen rendbe jön

MTI
Az országos bajnokság vasárnapi csapatküzdelmeit lehet, hogy már a helyszínen követi Szatmári András világbajnok kardvívó, de a teljes felépülés és a pihenés mindennél fontosabb számára.

Egy hónappal azután, hogy edzésen bokasérülést szenvedett, már bizakodó az egyéniben és csapatban is vb-aranyérmes, a válogatottal olimpiai bronzérmes kardozó. Az MTK versenyzője a Magyar Olimpiai Bizottság szerdai sajtóeseményén az MTI-nek elmondta, hogy a hétvégi országos bajnokságot megelőző csütörtöki Sztárvíváson ott lesz, mert a rendezők biztosítanak számára olyan ülőhelyet, ahonnan mankós lábbal is kényelmesen tudja nézni az asszókat.

A bajnokság szombati egyéni küzdelmeit online követem majd, mert most számomra mindennél fontosabb a pihenés, a felépülés. Azért a vasárnapi csapatversenyekre elképzelhető, hogy kinézek” – mondta a 31 éves versenyző, aki elmondta, most kell nagyon figyelnie, vigyáznia, amikor már terhelheti a lábát, hogy ne legyen türelmetlen, ne siettessen, ne kapkodjon el semmit. Az egy hónap mozgás nélküli időszakban sokat olvasott, rejtvényt fejtett, zongorázott és elővette a szintetizátort is, de mindenre ráunt, mert máshol, a víváson jártak a gondolatai.

Örömteli, hogy az izomzatomból nem vesztettem sokat, se a jobb, se a sérült bal lábamon. Amikor már lehetett, ülve iskoláztam, tegnap (kedden) pedig picit már kipróbáltam magam állva is, de fokozatosan szabad csak terhelni a lábam. Most kell nagyon figyelnem a vívómozgásra, mert abból kiestem, a térdemre és mindenre. Pszichológus is segít abban, hogy türelmes legyek magammal szemben” – mondta.  Hozzátette, bizakodó, hogy az olimpiáig hátra lévő két hónapban teljesen rendbe jön.

Borítókép: Budapest, 2024. március 23. Szatmári András a férfi kard egyéni verseny elõdöntõjében a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupán a budapesti BOK Csarnokban 2024. március 23-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak