Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hivatalos: Muhari Eszter indulhat az olimpián

Hivatalos: Muhari Eszter indulhat az olimpián

m4sport.hu
Hivatalossá vált, hogy Muhari Eszter indulhat a párizsi olimpián női párbajtőrben – közölte a Magyar Vívó Szövetség.

A magyar csapat nem szerzett kvótát a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

A vívás kvótarendszere alapján az így megüresedő helyet most már hivatalosan is Muhari Eszter kapta meg. „Nem azért, mert magyar vívó helyett magyar került be a listára. Hanem, mert Anna mögött a legjobb európai helyet foglalja el a világranglistán, melyen jelenleg tizenharmadik az immár négyszeres egyéni magyar bajnok, 22 esztendős párbajtőröző”írja a magyar szövetség.

„Rendkívül kettős érzések vannak bennem az elmúlt hónapokkal kapcsolatosan, ami néha a teljesítményemre is hatással volt, bármennyire küzdöttem ellene. Viszont most hatalmas kő esett le a szívemről, és nagyon szeretnék jól szerepelni az olimpián. A történtekről eddig sem nyilatkoztam, többet ezután sem szeretnék” – idézi a szövetség honlapja Muhari Esztert.

Borítókép: Muhari Eszter (Fotó: Magyar Vívó Szövetség)

További tartalmak