Musorujsag
Élő Eredmények
×

Cseh Sándor és a Szolnok a hullámvölgyeket is várja és készül rájuk

Cseh Sándor és a Szolnok a hullámvölgyeket is várja és készül rájuk

m4sport.hu/M4 Sport
Meglepően könnyed győzelmet arattak az Eger ellen a szolnoki pólósok, akik Cseh Sándor szerint készülnek a rosszabb időszakokra is. A Szolnok vezetőedzője a rangadóról, a szükséges vereségekről és a bajnokesélyes Ferencvárosról.

„Nem gondoltunk rá” – reagált a Sportreggeliben Cseh Sándor arra a felvetésre, hogy mennyire lepte meg a szolnokiakat, hogy ekkora különbséggel sikerült nyerniük a nagy rivális ellen.

A Tisza-partiak vezetőedzője szerint „fantasztikusan sikerült” az első negyed, ráadásul a 6–2-es játékrészt követően még rá tudtak tenni egy lapáttal, így félidőben, 9–3-as állásnál gyakorlatilag lefutott volt a meccs, az Eger pedig el is engedte azt.

A Szolnok több hullámvölgyet is megélt a szezon során, de Cseh szerint ez természetes, ahogyan az is, hogy folyamatosan ápolni kell a játékosok lelkét. „Mindig van probléma a fejekben, mindig kell foglalkozni velük. Folyamatosan vannak hullámvölgyek, még ha nem is látszanak” – mondta.

A Dózsa kétszer kapott ki az Egertől és egyszer a Fraditól, ám a szakember amondó, rájuk fért a ferencvárosiak elleni kudarc. „Jó, hogy kikaptunk. Hiszen a Ferencváros ellen nem volt reális az, hogy háromszor megvertük őket ősszel. Nem hiszem, hogy az egész bajnokságot végig lehet úgy játszani, hogy az ember nem kap ki a Ferencvárostól. Ezek a dolgok benne vannak év közben. Muszáj is ezeken átesni” – fogalmazott.

Szolnok-Eger vízilabda (Fotó: vizilabda-szolnok.hu) (Fotó: vizilabda-szolnok.hu)

Cseh kiemelte, a megnövekedett meccsszám miatt már teljesen más a menete egy szezonnak, mint akár tíz évvel ezelőtt, amikor harmadennyi mérkőzést játszottak a csapatok. Napjaink vízilabdájában kalkulálni kell a gyengébb periódusokkal, készülni kell rájuk. „Nem örül az ember az ilyen hullámvölgyeknek, és szenved ezek alatt, de alapvetően kell ezeket várni, és próbálni kell kezelni ezeket.”

Hozzátette, ő egyébként sem úgy gondol a Fradira, mint egy új, tapasztalatlan csapatra, sokkal inkább bajnokesélyesnek tartja a fővárosiakat. „A Fradi tulajdonképpen a két-három évvel ezelőtti Szolnok nagyon jó játékosokkal kiegészülve. Soha nem hittem abban, hogy a Fradinak össze kell szoknia, hiszen ezek a játékosok mind nálunk játszottak és mindent megnyertek.”

Cseh Sándor szerint senki nem mehet biztosra a bajnokságban, hiszen már a döntőbe kerülésért is nagyon meg kell küzdeni, és nemcsak az FTC és az Eger ellen, de az OSC ellen is, amely ugyan „nem találja magát, de azért a játékosállománya alapján nem lehet róla megfeledkezni”, bárkinek komoly nehézséget tudnak okozni.

További tartalmak