Musorujsag
Élő Eredmények

Ambiciózus és lelkes a női vízilabda-válogatott a vb előtt

Ambiciózus és lelkes a női vízilabda-válogatott a vb előtt

m4sport.hu
Kedden kihirdette a világbajnokságra utazó 13 fős keretét Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A torna július 12-én kezdődik a vizes világbajnokság programjának részeként Dél-Koreában.

A magyar válogatott 14-én, vasárnap játssza első mérkőzését a házigazdával. Bíró Attila bizakodva tekint előre az eseményre, a csapat már a finomhangolás szakaszában van.

„Sikerült stabilizálni a védőjátékunkat, ez már a múlt heti Diapolo Kupán is megmutatta a csapat, átlagban 6-7 gólt kapott, ami egy nagyon jó mutató. Jól áll a csapat, most már a finomhangoláson van a hangsúly. Volt egy sajnálatos sérülésünk, Szűcs Gabriella nem tarthat velünk, az ő helyén Natasa Ribanszka szerepel, aki szintén egy nagyon jó védőjátékos. Úgy gondolom, ez egy nagyon erős válogatott lesz. A motivációval nincs probléma, ambiciózusan és lelkesen hajtják végre a nagyon nehéz edzéseket., de most már könnyítünk a terhelésen. Napról napra jobb a hangulat, és pihentebbek a lányok, ami látszik a játékukon is” – mondta a megmérettetés előtt a szövetségi kapitány.

Dél-Korea mellett Kanadával és Oroszországgal van egy csoportban a magyar nemzeti csapat.

A 13 fős keret:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Ribanszka Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Borítókép: Bíró Attila (m4sport.hu)

További tartalmak