Musorujsag
Élő Eredmények

"Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni"

m4sport.hu
A gyors helyzetfelismerés és egymás segítése kellett ahhoz, hogy a női pólósok még a pánik kitörése előtt elhagyják azt a kvangdzsui szórakozóhelyet, melynek leszakadt a galériája.

Szombatra virradóra összeomlott egy éjszakai klub galériája Kvangdzsuban. Két dél-koreai állampolgár meghalt, többen megsérültek a szórakozóhelyen, ahol a vizes világbajnokságon részt vevő sportolók is tartózkodtak. A balesetnek nincs magyar sérültje, pedig a női vízilabda-válogatott tagjai is a helyszínen tartózkodtak.

Azt vettük észre, egyszer csak elkezdtünk zuhanni. Szerencsére voltak, akik fent maradtak és meg tudtak minket fogni. Azt gondolom, nagyon gyorsan tudtunk reagálni és elsők között voltunk, akik kimentek” – mondta az esetről Leimeter Dóra, a vb-n negyedik helyen végzett női vízilabda-válogatott játékosa.

Kiemelte, szerencsére egy kupacban voltak, így amikor kimentek, gyorsan meg tudták egymást számolni és szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták a dolgot.

Gurisatti Gréta úgy emlékezett vissza, sokan voltak fent, tele volt a szórakozóhely és az egyik zeneszámra többen is elkezdtek ugrálni, ettől szakadt le a galéria.

Nagy szerencsénk volt, hogy a Nusival (Illés Anna) félig egy vaslécen álltunk, így csak az egyik lábunk csúszott le, és a többieket gyorsan fel tudtuk húzni, így nem lett nagyobb baja senkinek. Első reakciónk az volt, hogy azonnal menjünk ki. Olyan hangos volt a zene, hogy sokaknak fel se tűnt, hogy mi történt, és még a tömeg előtt ki tudtunk jutni” – mondta a Dunaújváros játékosa.

Fél perccel az eset utcán már kint voltak, és így sikerült a pár perc múlva kiözönlő tömeg előtt az utcára menekülniük.

További tartalmak