A Dunaújváros és az UVSE is fölényesen győzött a női póló Euroligában

Második meccsét is megnyerte a Dunaújváros, az UVSE fölényesen győzött, az FTC viszont három góllal kikapott a női vízilabda Euroliga első selejtezőkörének pénteki játéknapján.

A dunaújvárosiak az orosz Kinyef Kirisit verték hat góllal

Eredmény, női vízilabda Euroliga, 1. selejtezőkör, A csoport (Róma):
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphic - Kinyef Kirisi (orosz) 14-8 (6-2, 1-2, 4-2, 3-2)
a magyar csapat góldobói: Gurisatti 6, Horváth 4, Garda 2, Brezovszki, Mahieu 1-1

korábban:
Dunaújváros-ZV De Zaan (holland) 12-10 (2-3, 2-2, 3-1, 5-4)

A B csoportban a magyar bajnoki címvédő UVSE hazai környezetben, a Hajós uszodában mért 14 gólos vereséget francia ellenfelére, a Lille-re. A Ferencváros ugyanakkor nagy csatában, de alulmaradt a D jelű csoport házigazdája, a holland Utrecht ellenében.

Eredmények, női vízilabda Euroliga, 1. selejtezőkör:
B csoport (Budapest):

UVSE-Hunguest Hotels - Lille (francia) 23-9 (8-4, 4-3, 6-2, 5-0)
a magyar csapat góldobói: Kisteleki 5, Antal, Keszthelyi 4-4, Rybanska, Baksa 2-2, Szücs, Mucsy, Faragó, Telek, Valentin, Peresztegi 1-1

D csoport (Utrecht):
Utrecht (holland) - FTC-Telekom Waterpolo 14-11 (4-2, 4-3, 4-4, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Máté, Kövesdi 3-3, Illés 2, Pőcze, Muzsnay, Neszmély 1-1

Korábban a római El-selejtezőben, az A csoportban szereplő Dunaújváros mindkét meccsét megnyerte a pénteki nyitónapon: előbb 12-10-re verte a holland ZV De Zaan együttesét, majd 14-8-ra az orosz Kinyef Kirisit.

Az Euroliga első selejtezőkörében negyedik magyar csapatként a BVSC érdekelt még, amely már csütörtökön bemutatkozott C jelű berlini csoportjában, fölényes, 24-1-es sikert aratva a szlovákiai Olympia Kosice felett. A zuglói vasutascsapatnak pénteken szünnapja volt, szombaton viszont két meccset is játszik.

A négy selejtezőcsoportból az első három-három jut tovább. Az előző idény négyes döntőjének résztvevői - a spanyol Sabadell, a görög Olympiakosz és Vuliagmeni, továbbá az olasz Orizzonte - csak a következő szakaszban csatlakoznak a küzdelmekbe.