Musorujsag
Élő Eredmények

Győzelemmel kezdte az Eb-felkészülést a férfi pólóválogatott

Győzelemmel kezdte az Eb-felkészülést a férfi pólóválogatott

MTI
A másfél hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 15-10-re nyert az Egyesült Államok csapata ellen az olaszországi Cuneóban zajló nemzetközi torna pénteki nyitómérkőzésén.

A magyarok szombaton 19 órától a görögökkel, vasárnap 12 órától pedig a házigazda, világbajnok olaszokkal játszanak.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében a spanyolokkal, a törökökkel és a máltaiakkal találkozik a Duna Arénában, a torna mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Eredmény:
Magyarország-Egyesült Államok 15-10 (1-3, 5-1, 4-5, 5-1)
a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé., Manhercz 4-4, Zalánki 3, Sedlmayer 2, Mezei, Erdélyi 1-1

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány a 15 fős keretből a torna nyitómérkőzésére Hosnyánszky Norbertnek és Vámos Mártonnak adott pihenőt, míg a kapuban Nagy Viktornak szavazott bizalmat.

Az amerikaiak kezdték jobban a találkozót, gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, de a magyarok Sedlmayer Tamás révén felzárkóztak. Ezt követően a csapatkapitány Varga Dénes és Zalánki Gergő vették hátukra a csapatot, a következő öt magyar találatot felváltva ők szerezték, így a nagyszünetben 7-5-re vezettek. A riválist ugyanakkor ezután sem sikerült leszakítani, egészen a záró felvonásig szoros volt a találkozó. Ekkor azonban jött Manhercz Krisztián, aki néhány percen belül négy gólt szerezve eldöntötte az összecsapást.

„Nagyon keményen kezdtek az amerikaiak, utána szépen lassan felvettük a ritmusukat, és úgy láttam, inkább ők fáradtak el. Egyre jobban belejöttünk a játékba, ez egy nagyon jó ritmusú és hasznos mérkőzés volt” – mondta a vlv.hu-nak Märcz Tamás.

További tartalmak