Musorujsag
Élő Eredmények

Märcz Tamás kihirdette 13 fős Európa-bajnoki keretét

Märcz Tamás kihirdette 13 fős Európa-bajnoki keretét

vlv.hu
Märcz Tamás szövetségi kapitány kedden megnevezte a budapesti Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott 13 fős névsorát.

A budapesti rendezésű kontinensviadal minden magyar érdekeltségű mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Märcz Tamás sok jó teljesítményt látott, éppen ezért nem volt könnyű dolga, végül megnevezte a 2020. január 12-26. között a Duna Arénában tartandó kontinensviadalon szerepet kapó csapatát. A szövetségi kapitány nem is siette el a szűkítést, a szakmai stábbal, több szempontot is figyelembe véve döntött. Ez alapján a Cuneóban tornagyőztes 15-ös keretből a miskolci Nagy Ádám és a ferencvárosi Sedlmayer Tamás nem került be az Eb-csapatba.

„Szeretném megköszönni mindegyik játékosnak, aki a felkészülés óta a kerettel készült, nagyon jól dolgoztak, jól teljesítettek, mindezt nekik is elmondtam. A cuneói tornán Nagy Ádám és Sedlmayer Tamás is szerepet kapott, mindketten jól játszottak, ám igaz volt ez a többiekre is. Strukturális szempontokat is figyelembe vettünk, és a sok jó teljesítmény láttán végül, ha nem is volt könnyű, de így döntöttemidézi Märcz Tamást a waterpolo.hu, aki aztán kitért az olaszországi tornán a mérkőzéseken nem játszó olimpiai- és világbajnokra, Hosnyánszky Norbertre. – Nyilván őt senkinek sem kell bemutatni, visszatérése óta többször is velünk volt, pontosan tudjuk, mire képes, több poszton is bevethető, rutinos játékos. Az utazás előtti edzésen pici sérülése jelentkezett, és ugyan tudott volna játszani, de nem rizikóztunk, az orvosi stábbal közösen úgy döntöttünk, elővigyázatosságból nem játszatjuk. Az Európa-bajnokságon azonban már teljes erővel küzd majd a medencében.”

Az Európa-bajnoki 13-as keretét a szövetségi kapitány így jellemezte: „Úgy gondolom, stabil csapat állt össze, három fix védővel, és két olyan játékossal, aki adott esetben magas szintű védőmunkára is fogható. Vannak több poszton is bevethető játékosaink, gondolok itt elsősorban Erdélyi Balázsra, Jansik Szilárdra vagy Hosnyánszky Norbertre, akik mindkét oldalon szerepet kaphatnak. Gyors a csapat, Olaszországban is jó megindulásokat láthattunk, aminek örültem, mert viszontláttam sokat az elmúlt időszak gyakorlásaiból. Az elmúlt egy-két esztendőben fizikálisan és tudás szinten is felerősödtünk az élmezőnyhöz, mindezt az Európa-bajnokságon szeretnénk igazolni. Nagyon kompakt, ütőképes a csapatunk, de még egyéni és csapatszinten is vannak előrelépési lehetőségeink. Az elkövetkezendő rövid időszakban még olyan munkát tudunk végezni, aminek az lesz a célja, hogy először a spanyolok ellen játszunk jól, stabilan, majd onnantól kezdve végig felfelé íveljen a formánk.”

A válogatott szombaton költözik be egy budapesti szállodába, ezen a napon a holland és a görög válogatottal tart majd közös edzés, illetve másnap a görögökkel elsősorban az emberelőny-emberhátrányos helyzeteket gyakorolja.

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete a hazai rendezésű Európa-bajnokságra:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

További tartalmak