Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Zsolt: Edzőként egészen más szemszögből vizsgálja az ember ugyanazt a sportot

m4sport.hu
Az elmúlt esztendőben a Ferencváros férfi pólócsapatával mindent megnyerő Varga Zsoltot választották az év edzőjének. A sikeredző a gála után beszélt az M4 Sportnak egyebek mellett arról, mi a különbség játékosként és edzőként tekinteni szeretett sportágára.

Varga Zsolt játékosként a válogatottal elnyerte már egyszer az év legjobbjának járó díjat, most azonban edzőként szólították a színpadra: „Teljesen más érzés volt és teljesen más érzés edzőként. Az edzői szakma egészen más felelősségi körrel rendelkezik, más szemszögből vizsgálja az ember ugyanazt a sportot, ami az egész életünket kitölti. Ez egy hosszú út volt, amíg el tudtam jutni idáig.”

A játékosként olimpiai és Európa-bajnok edző 2013-ban vette át az akkor a bajnokság 12. helyén álló zöld-fehérek irányítását és az évek során a csúcsra ért együttesével: „Aminek nagyon örülök, hogy ténylegesen van két saját nevelésű játékosunk most is a csapatban, akik a válogatottban a mai mérkőzésen is játszottak és meghatározó szerepük volt és vannak olyan játékosaink, akik tőlünk lettek válogatottak az elmúlt években.”

„Az én személyes díjamban a legnagyobb szerep a csapatomé, akik minden munkát, amit kértem tőlük, azt elvégeztek. Sokszor olyan határterhelés volt, ahol komoly fizikai tüneteket produkáltak, de ténylegesen elvégezték az első perctől az utolsóig, játszottak, és nyertek, amikor nyerni kellett” – beszélt elismerően játékosairól Varga Zsolt.

A gáláról IDE kattintva olvashat részletesebben.



További tartalmak

Kapcsolódó hírek