Musorujsag
Élő Eredmények

Bíró Attila: Most kezdődik az Eb

M4 Sport
A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint „nagy fegyvertény” volt az oroszok és a görögök előtt csoportelsőként továbbjutni a budapesti Európa-bajnokságon, a kontinensviadal érdemi része ugyanakkor még csak most következik.

„Az orosz meccs nagyon komoly győzelem volt, a görög sem volt kisebb, a gyengébb ellenfeleket pedig nézőszórakoztató játékkal tudtuk megverni, kompaktan játszottunk ma is” – nyilatkozta Bíró Attila az M4 Sportnak Szerbia 27–0 arányú legyőzése után. „Együtt van a csapat” – tette hozzá a kapitány.

Az edző szerint az eddigi sikerek titka az volt, hogy a csapat kevesebbet hibázott az ellenfeleknél. „Bízom benne, hogy ezt tartani tudjuk a második hétre is. Gyakorlatilag most kezdődik az Eb, nem ilyen statisztikajavító mérkőzésekkel, hanem komoly ellenfelekkel.”

Máté Zsuzsanna úgy véli, a szerbek elleni mérkőzésen a koncentráció fenntartása volt fontos feladat. „Szerettünk volna minél kevesebb gólt kapni, a nulla tökéletes és a lőtt gólok száma is. Fontos volt, hogy a koncentráció végig megmaradjon, az ilyen meccseken ugyanis elég nehéz fenntartani. Szerintem tökéletesen teljesítettük.”

Leimeter Dóra arról beszélt az M4 Sportnak, hogy egyelőre nem teherként élik meg a hazai pálya jelentette érdeklődést, abban bízik, hogy ez a második hétre is így marad. „Mindenki felszabadultan tudott játszani, nagyon jó befejezése volt ez a csoportkörnek. Azt gondolom, hogy nem nyom össze minket az, hogy ennyien vannak, sőt, nagy erőt ad nekünk. Erre szükségünk lesz a későbbiekben is, ahogy arra is, hogy ezt ne teherként éljük meg, hanem úgy, hogy segíteni tudnak nekünk.”

A játékos hozzátette, hogy a csapat nagy önbizalommal vág neki az Európa-bajnokság második szakaszának. „Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy így menjen a játék, most kezd megtérülni az a munka, amit az elmúlt két és fél évben beletettünk. Nagyon várom már a következő fontos mérkőzéseket.”

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1379739"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Képekben a magyar–szerb csoportmeccs a női póló-Eb-ről (Fotó: MTI)
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2020/01/DSZZS202001190038-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak