Musorujsag
Élő Eredmények

Fölényes győzelemmel jutott Eb-elődöntőbe a női pólóválogatott

Fölényes győzelemmel jutott Eb-elődöntőbe a női pólóválogatott

M4 Sport
A magyar női válogatott bejutott a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután kedden 16-3-ra legyőzte Franciaországot a negyeddöntőben.

Abszolút favoritként várta a negyeddöntőt a tornán százszázalékos magyar csapat, ugyanis a korábbi Eb-ken mind a hét mérkőzését megnyerte a franciák ellen, köztük a négy évvel ezelőtt Belgrádban, ugyancsak a nyolc között megrendezett összecsapást (18-6).

A magyarok rendkívül összeszedetten kezdték a találkozót, a franciáknak erőn felüli teljesítmény kellett ahhoz is, hogy tiszta lövőhelyzetet dolgozzanak ki, Kasó Orsolyának rengeteg blokk segített.

A házigazdák a nyitónegyedben három gólt szerző Keszthelyi Rita vezetésével 5-2-es előnyre tettek szert.

A hazai védekezés a folytatásban is rendben volt, elől viszont becsúszott egy-két kapkodásból adódó hiba, de ez is bőven belefért, a nagyszünetben 8-3-at mutatott az eredményjelző. A fordulást követően még inkább „kinyílt az olló”, a kapuban Kasót váltó Gangl Edinát nem tudták megoldhatatlan feladat elé állítani a franciák, akikre az utolsó nyolc perc előtt tizet számolt a közönség (13-3).

A negyedik negyedben közel hat és fél percen keresztül nem született gól, ekkor Parkes Rebecca, majd Keszthelyi tett arról, hogy ez a játékrész is biztosan a magyaroké legyen. A 16-3-as végeredményt Máté Zsuzsanna állította be, a házigazdák pedig a meccs második felét kapott gól nélkül hozták le.

„Ezért küzdöttünk a múlt heti két csoportrangadón, így most ezt a találkozót minden görcs és gátlás nélkül tudtuk hozni. Az volt a célunk, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint a dunaújvárosi felkészülési tornán, akkor ötöt, most három gólt lőttek. A támadójátékunk pedig attraktív volt, egy jó felkészülés volt ez a csütörtöki mérkőzésre” – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány, aki szerint a spanyolok ellen a kulcskérdés a centerek levédekezése lesz. Hozzátette, a franciák játékstílusában is szerepel az a kétcenteres játékelem, amit a spanyolok is előszeretettel alkalmaznak, így kicsit most ez ellen is tudtak gyakorolni.

A csapatkapitány, Keszthelyi Rita értékelte a negyeddöntőt:

A magyar csapat a csütörtöki elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes, s az európai csapatok közül egyedüliként már olimpiai induló spanyol gárdával találkozik.

A kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói kvóta talál gazdára.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők:
negyeddöntő:
Magyarország-Franciaország 16-3 (5-2, 3-1, 5-0, 3-0)
Duna Aréna, v.: Dreval (orosz), Nicolosi (olasz)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Vályi 3, Szilágyi, Leimeter 2-2, Illés, Garda, Gurisatti, Parkes, Máté 1-1 illetve Guillet 2, Millot 1

Magyarország: Kasó – Vályi, Garda, Gurisatti, Parkes, Keszthelyi, Máté – cserék: Szilágyi, Illés, Leimeter, Gyöngyössy, Rybanska, Gangl (kapus)


korábban:
negyeddöntő:
Spanyolország-Görögország 12-9 (4-3, 2-2, 3-1, 3-3)
Oroszország-Olaszország 13-7 (3-2, 3-3, 4-1, 3-1)

a 11. helyért:
Németország-Szerbia 15-13 (4-2, 1-2, 2-6, 4-1, 4-2) – ötméteresekkel

a 9. helyért:
Izrael-Horvátország 11-7 (1-1, 6-2, 2-2, 2-2)

A női torna további programja:

csütörtök:
elődöntők:
MAGYARORSZÁG-Spanyolország 17.30
Oroszország-Hollandia 19.00

az 5-8. helyért:
Görögország-Franciaország 14.30
Olaszország-Szlovákia 16.00

További tartalmak