Musorujsag
Élő Eredmények

Az OSC nyerte a vízilabda BL magyar rangadóját

MTI
Az OSC a meccs elején vezetett, a Fradi fordítani tudott, de az utolsó negyedben parádéztak a vendégek és megérdemelten nyertek.

Az OSC meglepetésre idegenben 11-8-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában. Keddi sikerének köszönhetően az újbudaiak egy pontra megközelítették a második helyen álló zöld-fehéreket és óriási lépést tettek a nyolcas döntőbe jutás felé.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 8. forduló:
B csoport:
FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd OSC Újbuda 8-11 (1-2, 2-2, 3-2, 2-5)
gólszerzők: Zalánki 3, Varga Dé., Mezei 2-2, Younger, 1, illetve Erdélyi, Hárai, Burián, Brguljan 2-2, Bundusch, Pralinovic, Randelovic 1-1

A két csapat nem sokkal az ünnepek előtt találkozott egymással először a csoportban, akkor 10-10-es döntetlenre végeztek a felek. Ezt követően a két együttes legtöbb játékosa a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon szerepelt, a zöld-fehérektől heten, az újbudaiaktól hárman voltak részesei a hazai győzelemmel zárult kontinensviadalnak.

Látszódott, hogy a kéthetes, mindössze tíz nappal ezelőtt véget ért Eb sokat kivett a játékosokból, több hiba csúszott mindkét oldalon a támadásokba. A koncentrációja minimálisan az OSC-nek volt jobb, így a nagyszünetben 4-3-ra vezetett. A fordulást követően az Eb legértékesebb játékosának választott Varga Dénes vezérletével pillanatok alatt fordított és két góllal ellépett a Ferencváros.

Nem kellett sokat várni az újabb fordulatra, a bajnoki ezüstérmes OSC ugyanis a zárónegyed közepére visszavette a vezetést és két góllal elment. Az FTC emberelőnyben minimalizálhatta volna a különbséget, de egy rossz passz után Burián Gergely úszott meg és büntettet (7-10). Mezei Tamás egy remek csavargóllal ugyan egy pillanatra visszahozta a reményeket, de egy újabb hazai hiba után Drasko Brguljan találata mindent lezárt (8-11).

További tartalmak