Musorujsag
Élő Eredmények

A Szolnok nem tudta megfogni a Dubrovnikot

mti
A Szolnoki Dózsa 16-12-re kikapott otthon a horvát Jug Dubrovniktól a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek kilencedik fordulójában.

csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik (horvát) 12-16 (4-4, 3-5, 3-5, 2-2)
a Szolnok gólszerzői: Drasovic, Jansik D., Angyal, Subotic 2-2, Szatmári, Rasovic, Pijetlovic, Bátori 1-1

Nagy volt a tét a Szolnok számára, ugyanis a még éppen nyolcas döntőt érő negyedik helyen állva fogadta a harmadik Jug Dubrovnikot, amely a találkozó előtt hat ponttal előzte meg őt. A vereség azt jelenti, hogy a Tisza-partiak látótávolságon kívülre kerültek a harmadik helytől, sőt a közvetlen rivális Jadran Carine megelőzte őket. A két csapat decemberi összecsapásán három góllal nyertek a horvátok (14-11).

Az összecsapást nagyon rosszul kezdte a magyar bajnoki bronzérmes, a vendégek ugyanis kevesebb, mint négy perc játék után 3-0-ra vezettek. Zivko Gocic vezetőedző gyorsan rendet tett a fejekben, és tanítványai a játékrész végére kiegyenlítettek.

A felek szinte lemásolták a nyitónegyedet: a horvátok 193 másodperc elteltével újra háromgólos előnyt dolgoztak ki (5-8), a Szolnok ezúttal viszont nem tudott egalizálni a szünet előtt. A harmadik negyedben a magyar együttes nem tudott közelebb kerülni riválisához, amely négygólos előnnyel vágott neki az utolsó nyolc percnek, így nem okoz gondot számára diadalmaskodni.

A csoport állása: 1. Barceloneta (spanyol) 22 pont, 2. Jug Dubrvonik 21, Olimpiakosz (görög) 19, 4. Jadran Carine (montenegrói) 13, 5. Szolnoki Dózsa 12, 6. Spandau Berlin (német) 11, 7. Jadran Split (horvát) 4, 8. Szintez Kazany (orosz) 4

 

Az Európa Kupa elődöntőjének első mérkőzésén gólszegény találkozón veszített az Eger Bresciában

elődöntő, 1. mérkőzés:
Brescia (olasz) – ZF-Eger 6-3 (0-1, 2-0, 0-0, 4-2)
az egri gólszerzők: Murisic 2, Hosnyánszky 1

A kevés, mindössze kilenc találatot hozó meccsen Hosnyánszky Norbert révén a hevesi alakulat jutott vezetéshez, de a nagyszünetig 2-1-re fordított az olasz gárda. A gól nélküli harmadik játékrész után a negyedik nyolc percben az olaszok tudtak előbb eredményesek lenni, és bár Nikola Murisic révén közelebb lépett az Eger (3-2), a Brescia erre háromszor is válaszolni tudott, s végül 6-3-re nyert.

A másik elődöntős párban az olasz Ortigia vendégként már az első összecsapáson hatalmas előnyt szerzett: Nagyváradon nyert 10-4-re a CSM Digi Oradea ellen. A visszavágókat március 4-én játsszák.

További tartalmak