Magyar győzelem és félpályás ejtésgól a hollandok elleni vl-meccsen

A magyar női vízilabda-válogatott 12–7-re legyőzte Hollandiát a Világliga európai selejtezőjének keddi csoportmeccsén.

Szilágyi Dorottya félpályás ejtésgólja:

Eredmény,
Világliga, európai selejtező:

Magyarország–Hollandia 12–7 (3–1, 1–3, 6–3, 2–0)

Magyarország: Kasó – Antal, Máté, Parkes 1, Keszthelyi 2, Vályi V. 1, Garda 2
Csere: Szilágyi 4, Szücs 1, Illés 1, Leimeter, Gyöngyössy, Magyari (kapus)
Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Hollandia: Willemsz - Megens, van der Sloot 1, Wolves, Stomphorts, Keuning 4, Koolhaas
Csere: Joustra, Rogge, Sevenich, Koopman 1, Sleeking 1
Szövetségi kapitány: Arno Havenga

A magyarok a vl-selejtező első fordulójában bravúros pontszerzéssel kezdtek a spanyolok otthonában, majd Oroszországban és Görögországban győztek. A hollandokkal kereken egy hónappal ezelőtt találkozott Bíró Attila együttese, amely a hazai rendezésű Európa-bajnokság bronzmérkőzésén 10-8-ra nyert riválisa ellen.

A találkozó Parkes Rebecca centergóljával indult, majd Vályi Vanda használt ki egy védekezési hibát. A hollandok szépítettek, a negyed utolsó másodpercében azonban Szilágyi Dorottya állította vissza a különbséget egy félpályás ejtéssel.

A második negyedet az első magyar emberelőnyös találat vezette fel Szilágyi révén, ezt követően viszont kissé megakadt a támadójáték - kimaradt egy ötméteres is -, a hollandok pedig ezt kihasználva néhány perc alatt egyenlítettek.

Képekben a magyar–holland világliga-selejtező

A nagyszünet után az Eb-gólkirály Keszthelyi Rita törte meg a hazai gólcsendet, majd Garda Krisztina értékesített egy ötméterest és eresztett el egy hatalmas bombát - eközben egyszer a hollandok is betaláltak (7-5). A rivális Maud Megens szép kapásgóljával zárkózott fel újra, de Szücs Gabriella gyorsan válaszolt. A gólgazdag játékrészben egy holland találatra még két magyar érkezett Szilágyi és Illés által.

A záró nyolc perc elején a 19 éves Magyari Alda - aki Kasó Orsolyát váltotta korábban - védte Catharina van der Sloot, majd Keszthelyi és Szilágyi egy-egy ejtéssel gyakorlatilag eldöntötte az összecsapást (11-7).

Bíró Attila együttese ezzel a csoport élére ugrott.

A világliga európai selejtezőjében hét csapat érintett, mindenki hat mérkőzést játszik - hármat otthon, hármat idegenben. A magyarok a folytatásban Olaszországot és Franciaországot fogadják. A szuperdöntőt június 9. és 14. között, később kijelölendő helyszínen tartják, amelyre három csapat kvalifikálja magát Európából.

A csapat jövő vasárnaptól olimpiai selejtezőtornán szerepel, azonban a koronavírus miatt egyelőre nem biztos, hogy az előzetes tervek szerint Triesztben sorra kerülő eseményt az olaszországi helyszínen rendezik meg.