Musorujsag
Élő Eredmények

Koronavírus: Szécsi Zoltán szerint az egri pólócsapat hisztihadjárat célkeresztjében van

m4sport.hu
A ZF-Eger vízilabdaklub elnöke, a háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltán úgy véli, a koronavírus miatt "elképesztő hisztihadjárat célkeresztjében” vannak.
Szécsi Zoltán (Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség)

Elővigyázatosságból meghatározatlan időre bezárták Egerben a Bitskey Aladár Uszodát, ahol kedden edzést tartott az észak-olaszországi nemzetközi kupamérkőzésről a hétvégén hazatért helyi vízilabdacsapat – jelentette be a város polgármestere, Mirkóczki Ádám szerdai sajtótájékoztatóján.

Mirkóczki közölte, az észak-olaszországi koronavírus-fertőzésekről vasárnap megjelent első hírek nyomán hétfő reggel telefonon kért útmutatást a Belügyminisztériumtól, ahol azt a tanácsot kapta: a mérkőzésről hazatért játékosokat és stábtagokat ne engedje be az uszodába. Kedd délután azonban a népegészségügyi hatóság hivatalos állásfoglalásban tájékoztatta a vízilabdaklubot arról, hogy a csapat visszatérhet a létesítménybe, ahol megtarthatják edzéseiket és a soron következő meccseket is – tette hozzá.

Jelezte: megdöbbenve vette tudomásul, hogy a játékosok és a stábtagok nem estek át laborvizsgálaton.

„Bár ez orvosszakmai kérdés, ám az laikusként is nyilvánvaló: kérdőívek alapján nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy az érintettek bármelyike vírushordozó vagy beteg” – közölte Mirkóczki, hangsúlyozva: ezt figyelembe véve elővigyázatosságból a létesítmény határozatlan időre szóló bezárásáról döntött.

Az egri vízilabdaklub elnöke, Szécsi Zoltán másképp látja a helyzetet, és túlzásnak tartja a döntést:

„Komolyan kell venni a helyzetet. Mi is komolyan vesszük. Pontosan ezért kértük meg a Nemzeti Népegészségügyi Központot országos tisztiszolgálatának vezetőjét, aki elrendelte a kockázatelemzést, hogy ki az, aki találkozhatott beteggel, ki az, akinek esélye sem volt. Mi 60 kilométerre voltunk, ugyanarról a reptérről szálltunk fel, ami a mai napig nyitva tehát, a milánói, a bergamói járatok mind, mind járnak. Egy borzalmas hisztibe kerültünk. Mindenki próbál belőle politikai tőkét kovácsolni. Az, hogy a mi hátunkon csattan az ostor, nyilván senkit nem érdekel” – fogalmazott az M4-nek a háromszoros olimpiai bajnok, aki szerint sokat elmond a helyzetről, hogy a Bitskey-uszodát aznap zárták be, mikor brescait megnyitották.

További tartalmak