Szigorú orvosi felügyelet mellett készülnek az olimpiára a magyar pólóválogatottak

Szigorú orvosi felügyelet mellett, de vizes edzésekkel készülhetnek az olimpiára a magyar vízilabda-válogatottak.

A hazai szövetség ugyan határozatlan időre felfüggesztette a sportág versenyrendszerét, de a bajnokság későbbi befejezéséről még nem mondott le, erről májusban várható döntés.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a közmédiának elmondta, a következő időszak egyik legnagyobb kihívása az lesz, hogy az olimpiára készülő női és férfi válogatott megkaphassa a megfelelő felkészítést teljesen zárt körülmények között, minden egészségügyi kötelezettséget betartva.

Vári Attila elmondta, a Sportkórházzal, a Magyar Olimpiai Bizottság orvosi bizottságával, valamint a Semmelweis Egyetemmel együttműködve kidolgozott szigorú orvosi protokoll mentén haladva a sportért felelős államtitkárság üzemeltetésében lévő Császár-Komjádi Sportuszodában szeretnének a két felnőtt válogatott számára edzéslehetőséget biztosítani az olimpiai felkészülés jegyében. A szövetség elnöke hozzátette, hogy a válogatott játékosok az edzőktől kapott egyéni edzésterv szerint készülhetnek.

Keszthelyi Rita, az UVSE klasszisa és a magyar női válogatott csapatkapitánya elmondta, a vizes edzések hiánya hatalmas lemaradást eredményezne, véleménye szerint pedig az olimpiát nem rendezik meg az eredetileg tervezett időpontban. „Ha négy vagy hat hetet ki kell hagyni, akkor egy hét vízi edzéssel a halálunkon lennénk. Azt gondolom, hogy el lesz halasztva az olimpia, nem lennék abban biztos, hogy bárki vállalni fogja a felelősséget annak a tízezer sportolónak vagy a sok millió esetleges nézőnek az egészségügyi biztonságáért."