Musorujsag
Élő Eredmények

Leimeter Dóra: Profitálni fogunk az egy évből

MTI
Leimeter Dóra szerint a magyar női vízilabda-válogatott profitálni fog abból, hogy a tokiói olimpiát idén nyárról a jövő évre halasztották.

„Mindenféleképpen rossz hír, mert arra készültünk, hogy idén lesz az olimpia. Senkit nem érintett jól, de nem tudunk normálisan edzeni, és elég nehéz csak szárazföldön fenntartani a fizikumot” – nyilatkozta a BVSC-Zugló játékosa az M1 aktuális csatornán szombaton.

Hangsúlyozta, a válogatott szempontjából azért jó, hogy a koronavírus-járvány miatt a jövő évben rendezik az ötkarikás játékokat, mert sokkal többet tudnak együtt edzeni, csiszolni a taktikát, így sokkal jobb játékkapcsolatok alakulhatnak ki.

„Nagyon jó formában volt a csapat, szerintem az olimpiai kvalifikációt is sikerrel vettük volna” – mondta Leimeter.

A magyarok bronzérmet nyertek a januári, budapesti Európa-bajnokságon. A trieszti olimpiai selejtezőtornát márciusról május 17-24-re halasztották, és április 20-án vizsgálják meg ismét a rendezés lehetőségét.

„Sokat tudunk erősödni, fejlődni, gyorsulni, úgyhogy mindenképpen profitálni fogunk az egy évből” – magyarázta a 23 éves vízilabdázó.

Hozzáfűzte, némileg könnyebb dolga van, mert vidéken lakik, kertes házban, tehát ha az időjárás engedi, az edzéseket is kint végzi a szabad levegőn. A válogatott keret tagjai az edzésprogramot négyfős csoportokban végzik videótelefon segítségével.

„Így legalább nem egyedül kell csinálni. Tudjuk egymást segíteni, motiválni és kapcsolatban maradunk egymással” – vélekedett.

Bíró Attila szövetségi kapitány a hét elején azt mondta, csapatával hamarosan a Komjádi Uszodában folytatja a felkészülést különleges egészségügyi óvintézkedések mellett.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek