×

Manhercz Krisztián fizetés nélkül is befejezné az idényt az OSC-vel

Úgy néz ki sajnos, hogy meg kell elégednünk azzal, hogy csak az út volt nagyon szép – fogalmazott az M4 Sportnak az OSC válogatott vízilabdázója, Manhercz Krisztián, aki fizetés nélkül is vállalná a szezon hátralévő részét, de amondó, 100%-ig érthető, ha egy családos ember másképp döntene.

„Az elmúlt egy-másfél hétben felgyorsultak az események. Nagyon sok olyan hír látott napvilágot, ami nemcsak minket, játékosokat, de mindenkit a vízilabda világában meglepett: Magyar bajnoki éllovasként és a BL-csoportunk vezetőjeként – úgy, hogy megvertük idén a Pro Reccót meg a Fradit – gyakorlatilag a semmiből, váratlanul bejelentette Becsey Péter az OSC-nél, hogy a főszponzor megszüntette a támogatást” – elevenítette fel az M4 Sportnak a hazai pólótársadalmat megrázó fejleményeket a válogatott pólós.

Elárulta, csapattársaival még viccelődtek a múlt csütörtöki eligazítás előtt, hogy valami anyagi megszorítást jelentenek be a klubnál, ami teljesen normális a jelenlegi helyzetben, arra viszont nem számítottak, hogy „azt mondják, hogy az utolsó meccsüket már lejátszották OSC-sként”.

Manhercz szerint „nem teljesen fedték a valóságot” a fizetés elmaradásáról szóló pletykák, de azt elismerte, hogy februári bérüket a mai napig nem kapták meg, igaz ezt előre jelezte nekik a klub.

„Szó sincs arról, hogy hatalmas anyagi problémák, hónapos csúszások lettek volna – jelentette ki. – Sok csapatnál vannak hasonló gondok, ahol elküldtek játékosokat, külföldieket. Nyilván beszéltünk a betyárbecsületről, de azt gondolom, hogy ha június, júliusban folytatódik a bajnokság, akkor a pályabérlés és hasonló költségek miatt nagyon nehéz helyzetben lenne a klub. […] Ahhoz, hogy folytassuk, mind a 15-16 embernek azt kell mondania, hogy »igen, menjünk, csináljuk«. Viszont ebben a helyzetben 100%-ig meg kell érteni, ha egy családos ember azt mondja, hogy »ne haragudjatok, nekem a családomra kell gondolni«. Én vállalnám, szó se róla.”

A csapat erőnléti edzőjével abban állapodtak meg, hogy továbbra is megkapják az egyéni edzéstervet, de tulajdonképpen minden játékos maga dönthet, hogy elvégzi-e azt.

Manhercz hozzátette, azért is nagyon fájó, hogy így alakultak dolgok, mert „egy szép utazás végén tehették volna fel az i-re a pontot, megkoronázhatták volna az egész szezont egy esetleges jó befejezéssel. De úgy néz ki sajnos, hogy meg kell elégedniük azzal, hogy csak az út volt nagyon szép”.

A vb-ezüstérmes pólós sajnálja az olimpia elhalasztását, hiszen a játékokat megelőző világversenyt, a januári Európa-bajnokságot megnyerte a magyar csapat, tehát „favoritok lettek volna az olimpián”, de fiatal az együttes, azaz egy évvel több idejük van összeérni, ami mindenképpen előnyükre válhat, pláne, hogy az Eb-győzelemmel kvótát is szereztek már Tokióra

„Egy évünk van az olimpiáig, nyugodtan tudunk készülni. Megvan, hogy mire készülünk, megvan, milyen ütemben kell haladnunk, és tudjuk, hogy mit kell elérni” – fogalmazott Manhercz Krisztián.