Musorujsag
Élő Eredmények

Keszthelyi Rita a hatodik héten úgy érzi, eléggé mélyponton van

Keszthelyi Rita a hatodik héten úgy érzi, eléggé mélyponton van

M4 Sport
A válogatott csapatkapitánya nagyon várja már a vizes edzéseket, de azt is tudja, nagyon fog fájni.

A jelenlegi legjobb magyar női vízilabdázó, Keszthelyi Rita immár hatodik hete házi karanténban tölti a mindennapjait és saját bevallása szerint egyre nehezebben viseli.

A hatodik hétbe kezdtünk bele, hogy nincs uszoda, mint vizes sportágban szereplőnek, ez nekünk extra nehéz. Bátran kimerem jelenteni, hogy a vízilabdázók 90 százaléka nem szereti a futást, de most ez meg a biciklizés marad nekünk állóképességi edzésnek. Ezt most muszáj megcsinálni, ha tetszik, ha nem. Nagyon nehéz, főleg, mert nem látjuk, mikor térhetünk vissza. Kondi edzés akkor is lesz, ha visszatérünk. Most legalább ezt a felét próbáljuk szinten tartani itthoni körülmények között” – mondta a klasszis játékos az M4 Sportnak adott interjújában.

Napi kapcsolatban van csapattársaival, és mivel konditerembe se lehet járni, mindenki próbálta kialakítani magának a legjobb körülményeket. Úgy véli, ő még szerencsés helyzetben van, mert kertes házban lakik, és a kertben azért mégis könnyebb elvégezni az erősítő gyakorlatokat, mint egy kis lakásban.

Mikor visszatérünk, mindenki el lesz foglalva a saját nyomorával. Már most 6 hét kihagyásnál tartunk, és amikor majd újra vízbe mehetünk, a visszarázódás az úszáshoz, lábtempózáshoz nagyon kemény lesz, az nagyon fog fájni mindenkinek. De fontos, hogy csapatként összetartsunk és segítsük egymást

Én most így a hatodik héten érzem, hogy eléggé mélyponton vagyok. Mindig csak kondizni kell, ami amúgy sem a kedvencem, ezerszer inkább a vízi edzéseket csinálnám. Szerencsére párban vagyok Antal Dórával, így könnyebb elviselni” – mondta az otthoni edzések nehézségéről.

Csapatában az UVSE-ben többek között főzés és sütés challange- sorozatot indítottak. A vízilabdához kapcsolódó feladatokban mindig az élmezőnyben van, de vajon hogy van ez a konyhában?

Sütni nagyon szeretek, de a süti challenge-ben rám még nem került sor. Főzésben mindegy volt mit csinálunk, én lencsefőzeléket készítettem virslivel. Na most, aki szereti a magyaros konyhát, az a lencsefőzeléket is szereti. Mindegyikünk csorgatta a nyálát a másik ételére, jó lenne megkóstolni a másikét. Majd ha túl leszünk ezen és biztonságos körülmények között össze tudunk jönni, akkor egy kerti grill partival vagy bográccsal le lehet zárni ezt az időszakot az életben”.

Jelenleg még nem döntötte el a hazai szövetség, hogy mikor és miként zárulnak a bajnokságok. Úgy gondolja, ha folytatják még idén, akkor nagyon szoros lesz a bajnokság, hiszen mindenki ugyanonnan indul. Nem tudják, milyen formában játsszák le a végét, de a tétmérkőzésekre nehéz lesz visszazökkenni, a bizonytalanság miatt nehéz lesz átkapcsolni mindenkinek.

A folytatáshoz időt kell hagyni a felkészüléshez, anélkül nagy a sérülésveszély. Nagyon nehéz motivációt találni most. Egy ilyen időszak után nehéz lenne odaállni egy bajnokságra, hiszen senki nincs jó állapotban. Minimum 4 hét edzésre lenne szükségünk a mérkőzések előtt. Ha nem, akkor ott fuldoklás lesz, vagy nagyon sokat kell cserélni” – mondta a válogatott csapatkapitánya.

Keszthelyi-Nagy Rita a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország-Szlovákia mérkőzésén. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az elhalasztott olimpia kvalifikációs torna kapcsán elmondta, a tervezett időpontban (március elején) nagyon jó formában és nagyon magabiztosak voltak, úgy érzi, sikerült volna, kiharcoljuk az olimpiai részvételt. Egy nagyon pozitív élmény, a bronzéremmel zárult Eb után voltak, minden adott volt a sikerhez.

Már az Eb-n is kiharcolhatták volna az olimpiai részvételt, de a spanyolok elleni elődöntőn az utolsó negyed első felében valami bekerült a gépezetbe, ami aláírta a meccs végkimenetelét. Bár vissza tudtak jönni a végére, és az is benne volt, hogy egyenlítsenek. „A mi fejünkben nem volt ott, hogy kvótáról szól az Európa-bajnokság, ez így helyes, hogy nem nyomott minket plusz teherként. Hiszen volt, aki első Eb-jét játszotta, ráadásul hazai közönség előtt , szóval nem hiányzott a kvóta jelentette plusz teher.”

Szerintem az elmúlt 4 évben sokat fejlődtünk, nagy esélyünk lett volna most kvalifikálni. A magabiztosságunkat a meccseknek, a jó mérkőzéseinknek köszönhettük. Ezt most újra meg kell majd szerezni, újra fel kell építenünk magunkat, hogy mindenki ellen magabiztosan, önbizalommal telve játsszunk. Most a többi csapat is hasonló helyzetben van, a legfőbb ellenfeleink a hollandok, olaszok és görögök is hasonló gondokkal küzdenek” – mondta Keszthelyi. aki az új kvalifikációs torna időpontjára az idei év végét, vagy a jövő év elejét tippeli.

További tartalmak