×

A szegedi pólóedző szerint sok problémát kell megoldani, hogy folytatódhasson a szezon

A férfi vízilabda ob I-ben szereplő Szegedi VE vezetőedzője szerint sok problémát kellene megoldani ahhoz, hogy folytatódjon a bajnokság, ráadásul bármilyen döntés is születik, érdekek fognak sérülni.

Szabó Zoltán és a szegedi vízilabdacsapat (Fotó: Szeged Férfi Vízilabdacsapat/Facebook)
Szabó Zoltán az M1 aktuális csatornának mindezek mellett elmondta, egyelőre csak szárazföldi edzéseket tudnak tartani, ugyanis az uszoda továbbra is zárva tart, talán május utolsó harmadában térhetnek vissza a vízbe.

A szakember megjegyezte, más sportágakkal ellentétben a vízilabdában olyan mozgások vannak, amiket az ember nem használ a mindennapokban, így egy ilyen hosszú kihagyás alatt izomcsoportok épülnek le. Éppen ezért szerinte egy játékos, egy csapat, öt-hat hét alatt kerülhet olyan állapotba, ami a magyar élvonal színvonalától elvárható.

Hozzátette, a tervek, miszerint nyáron lennének mérkőzések, mindenképpen egy jó lehetőség, és az „uborkaszezont” is jól ki lehetne így használni. A szövetség egy hét múlva dönt majd a lehetséges folytatásról, de Szabó Zoltán szerint számos problémát kell majd megoldani, mint például a lejáró szerződésű játékosok helyzete.

„Nincs jó megoldás, érdekek fognak sérülni. Azt gondolom, a legkevésbé rosszat kell választani” – fűzte hozzá.