Belátható cél nélkül, a szinten tartásért edz együtt a férfi pólóválogatott

Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondása szerint jövő hétfőtől teljes kerettel készül a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A szakvezető az M1-nek elmondta, két hete edzenek együtt a Császár-Komjádi Uszodában, de nem teljes kerettel. Egyelőre azoknak biztosítanak lehetőséget, akik az elmúlt időszakban nem jutottak be az uszodába, és hosszú ideje nem tudtak vizes edzéseket végezni.

Ez a hét szintén ilyen lesz, de május 18-tól teljes kerettel készülnek majd két héten át, és hamarosan lesznek közös tornatermi edzések is. Ezt az is lehetővé teszi, hogy a bajnokság nem folytatódik, a következő szezon pedig július végén kezdődik.

 

A játékosok minden nap ingáznak, betartják a szigorú protokollt és a szükséges távolságokat, ezért az úszásra, a lábtempóra és a labdás gyakorlatokra összpontosítanak, testi érintkezéssel járó feladatokat nem végeznek. „Óvatosak vagyunk, tudjuk, hogy a vírusidőszaknak még nincs vége. Mindenkit megkértünk, hogy a magánkörnyezetében is a lehető legkevesebb emberrel találkozzon” – nyilatkozta Märcz, aki azt is hozzátette, több koronavírus-tesztet is elvégeztek, és mindenkinél negatív eredményt hozott.

Megfogalmazása szerint a kétórás edzések segítik a játékosokat, hogy visszazökkenjenek a korábbi formájukba. „Belátható cél nem lebeg a szemük előtt, hiszen az olimpia még nagyon messze van. Ezek az edzések arra szolgálnak, hogy felhozzuk őket arra a szintre, amelyen korábban voltak” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Aki, akárcsak a női válogatott kapitánya, Bíró Attila, nyugodt légkörben irányíthatja az olimpiai felkészülést – mindkettejük szerződését egy évvel meghosszabbította a szövetség elnöksége, számolt be róla a vlv.hu.

Märcz Tamás együttesének már biztos a tokiói indulása, mivel januárban a Duna Arénában rendezett Európa-bajnokságon aranyérmes lett, míg a hazai közönség előtt bronzérmes női csapat egy kvalifikációs tornán szerezhet olimpiai kvótát. Ezt a viadalt eredetileg márciusban Triesztben rendezték volna, de elhalasztották, a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) döntése értelmében pedig 2021. január 17. és 24. között pótolják.