×

A háromszoros olimpiai bajnok társ Benedekről: „Az a kép van meg, ahogy ő nevet”

Szécsi Zoltán, aki mindhárom olimpiai aranyérem során csapattársa volt, megrendülten nyilatkozott a Kossuth Rádiónak Benedek Tibor halála kapcsán. Felidézte, hogy első találkozásukkor tőle kapott hat gólt is szép emlékként őrzi.

„Mégiscsak amellett, hogy az ország egy ikont vesztett el, ő férj és apa volt, és valószínűleg ez a legfájóbb az egészben” – igyekezett Szécsi szavakba foglalni azt az űrt, amelyet Benedek maga után hagyott. Hiába számíthattak a tragédiára, felfoghatatlannak tartja, ami történt.

„Nem csak én gondolom, hogy ő volt a legnagyobb közülünk. Nyilván ő ezt soha nem mondta, mi mondhatjuk róla. Iszonyatos fájdalom. Emészthetetlen. Igazságtalan. Borzasztó nehéz elfogadni.”

Benedek Tibor (balról) és Szécsi Zoltán a Millennium néven induló magyar válogatott játékosai a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornáján (MTI/Czagány Balázs)Legemlékezetesebb közös pillanatként a 2004-es olimpiai döntő lefújása utáni pillanatot elevenítette fel. „Összenéztünk és azt kérdezte: »Most akkor nyertünk?« – idézte fel, de mint kiderült, nem csak az együtt megélt sikereket őrzi szívesen. – Az első meccsen, amit ellene játszottam hat gólt lőtt nekem, és annak ellenére, hogy kikaptunk tizenkettő tizenegyre, és hát a kettőnk párharcát nem igazán én nyertem, szóval ennek ellenére ez egy örök, szép emlék.”

Szécsi hozzátette, reméli, soha nem felejti el azt, amikor sikerült mosolyt csalni az arcára. „Az a kép van meg, ahogy ő nevet.”

 
A Kossuth Rádió interjúja a lejátszóra kattintva hallgatható meg: