×

Isten veled, legenda! - Benedek Tibortól búcsúzik a sportvilág

Csütörtök reggel sokkhatásként érte az országot, hogy súlyos betegség után elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor. A vízilabda legendájától az egész sportvilág megrendülten búcsúzik.

18 éven keresztül volt a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosa:


2018-tól dolgozott edzőként az UVSE-nél, májusban vonult vissza minden vízilabdás tevékenységtől:


Vári Attilának, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének, Benedek Tibor csapattársának szavai:


"Nehéz... Nagyon nehéz... Keresem, nehezen találom a szavakat... Sorjáznak az emlékek, a közös emlékek. Amikor gyerekek voltunk, amikor ifjú titánként fejjel mentünk a falnak, amikor edzésről edzésre kemény dolgoztunk azért, hogy egyszer ott állhassunk a dobogó tetején. Ott álltunk. Együtt, egymás kezét fogva, mosolyogva, sírva. Most is sírunk, könnyezünk, együtt, a vízilabdacsalád, együtt a sport családja, együtt a magyarság" - írta az MVLSZ honlapján Vári Attila.

Úgy fogalmazott, felfoghatatlan veszteség, hogy "nincs már közöttünk, hogy nem nevethetünk együtt, nem ölelhetjük át egymást".

"Példakép, igazi példakép volt ő, úgy játékosként, mint edzőként. Példakép emberként. Nehéz... Nagyon nehéz... Pótolhatatlan veszteség ért bennünket. Tibi, ígérem, az általad elkezdett csodálatos munkát, az utánpótlás megreformálását folytatjuk a többiekkel! Mindig itt leszel a szívünkben! Isten Veled, barátom!" - olvasható a megemlékezésben.

Benedek Tibor nevelőklubja, a KSI is búcsúzik tőle:


Korábbi együttese, az olasz Pro Recco sem felejti el a magyar pólólegendát:
"Búcsúzunk a legendától! 2001 és 2012 között felvirágoztattad a csapat történetét, az egyik legnagyobb és legsikeresebb voltál. Sosem felejtünk."


Kiss Gergely profilképe megváltoztatásával is tisztelgett barátja előtt:


Székely Bulcsú megható szavakkal köszönt el barátjától:


Több korábbi csapattársa, kollégája, például a válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Benedek Tibor volt csapattársa, fekete képpel szimbolizálta fájdalmát: 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Nyugodj békében! 🖤🖤🖤 Szívemben őrizlek mindörökké! #benedektibor


Tamás Märcz (@tamas.marcz) által megosztott bejegyzés,


Szívós Márton világbajnoki címet ünnepelhetett a Benedek Tibor irányította válogatottal:


A Magyar Úszószövetség szerint dermesztő sötétség borult az uszodákra:


Manherz Krisztán többek közt a válogatottságot köszönheti neki: 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Nyugodj békében Tibi!! Te voltál, aki behívott a válogatottba és a Te bizalmadnak köszönhetem, hogy képviselhettem Magyarországot az OLIMPIÁN! Köszönök mindent MESTER!


Krisztián Manhercz (@kmanhercz) által megosztott bejegyzés,


A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA sokkolónak nevezte, hogy magyar ország 24 órán belül két pólólegendáját veszítette el.


Telekom Veszprém kézilabdacsapata is megemlékezett:


Gyurta Dániel, Hrutka János és Szász-Kovács Emese búcsúja:


 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Egy legenda távozott..Reméltük, hogy ezt a csatát is megnyeri..Nyugodj békében Tibi! Őszinte részvétem a családnak..🖤🖤🙏🏻🙏🏻#noworlds #rip #legend #waterpolo


Szász-Kovács Emese (@emeseszasz) által megosztott bejegyzés,


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság saját halottjának tekinti Benedek Tibort. Az EMMI közleményében úgy fogalmazott, Benedek Tibor személyében „tragikusan fiatalon, a magyar sport és a magyar nemzet kiemelkedő alakját veszítette el”.

A Magyar Vízilabda Szövetség és az UVSE csütörtök 21 órától nyilvános, gyertyás, csendes megemlékezést tart a Hajós Alfréd Sportuszoda bejárata előtt Benedek Tibor emlékére.