×

Benedek Tiborra emlékeztek Reccóban

Korábbi klubja, a Pro Recco vasárnap este csendes megemlékezést tartott Benedek Tibor emlékére.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó két időszakban is erősítette az olasz sikercsapatot. Először 2001 és 2004 között, majd játékospályafutása utolsó éveiben 2007-től 2012-ig. Ezen időszak alatt öt bajnoki címben (2002, 2008, 2010, 2011, 2012) játszott főszerepet, amelyeken túl háromszor a Bajnokok Ligáját is megnyerték (2003, 2008, 2010)

(fotó: facebook.com/proreccowaterpolo1913)


A Pro Reccónál azonban már csütörtökön is kiemelték, a statisztikai adatok és a számok önmagukban nem mondanak el mindent a népszerű játékosról. „Tibor rendkívüli ember volt a vízen kívül is, szerény és karizmatikus, igazi profi, aki cselekedeteivel bizonyította a Pro Recco közösségéhez való tartozását és elkötelezettségét. Legmélyebb részvétünket fejezzük ki az egész egyesület részéről a családnak és a barátoknak. Isten veled, nagy Tibor, fejezetet írtál történelmünkben: soha nem felejtünk el!” – búcsúztak Benedektől.

Vasárnap este pedig közös emlékezést is tartottak – „végső ölelésre” hívták a város lakóit a nagy bajnok tiszteletére –, akárcsak három napja a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodánál, ahol többezres tömeg rótta le kegyeletét a legendás sportoló előtt.

Benedek Tibor csütörtökön, súlyos betegség következményeként 47 évesen hunyt el.