×

A vízilabda Magyar Kupa-döntő előtt búcsúzhatnak a szurkolók, sportbarátok Benedek Tibortól

A Magyar Vízilabda Szövetséghez juttatta el közleményét a 47 évesen súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor családja, melyben jelezték, a sportbarátok, szurkolók az augusztusi Magyar Kupa-finálé előtt, a Margitszigeten, pályafutásának legszebb pillanatival búcsúzhatnak el a háromszoros olimpiai bajnok pólósra. Benedek Tibortól, kívánságának megfelelően, szűk családi körben búcsúztak el.

Az alábbiakban a Benedek család közleményét változtatás nélkül közöljük:

Kedves sportbarátok, tisztelt újságírók!

Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban. 

Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, hogy méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez.

Tibortól, kívánsága szerint, szűk családi körben búcsúztunk el. Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak.

Köszönettel:
Benedek család

Az életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.