×

Egy egri és egy debreceni vízilabdázó is megfertőződött koronavírussal

Az Eger és a Debrecen is tesztelte játékosait és a szakmai stábot, és mindkét együttesnél egy-egy játékost eredménye lett pozitív.

Férfi vízilabda BL - ZF Eger-Pro Recco
A férfi vízilabda ob I-ben szereplő két együttes, az Eger és Debrecen teljes keretében és stábjában is koronavírus-tesztelést végeztek a héten. Mindkét klubnál egy-egy játékos szervezetében kimutatták a vírust.

Az egriek a Semmelweis Egyetemen az úgynevezett PCR koronavírus teszten vettek részt. A klub honlapjának beszámolója szerint erre azért volt szükség, mert az elmúlt szombaton a csapat megmérkőzött a BENU Magyar Kupa kapcsán azzal az FTC-Telekommal, amelyiknek négy játékosa azóta pozitív koronavírus tesztet produkált.

A nem hivatalos, előzetes tájékoztatás alapján egy játékos kivételével - beleértve a stábtagokat is -, a tesztek eredménye negatív lett. Az érintett játékos esetében a Nemzeti Népegészségügyi Központ elindította a megfelelő eljárást.

A játékosok vasárnap egy újabb PCR teszten vesznek részt, szintén az egyetemen. Addig mindenféle közös érintkezés, edzés, konditermi, szárazföldi munka fel van függesztve.

A debrecenieknél is elvégeztették a tesztet, melyen a 19 fős keret és a szakmai stáb is átesett. a vizsgálaton egy játékos produkált pozitív eredményt. A klub honlapja szerint az érintett sportoló azóta is házi karanténban tartózkodik, a keret többi tagja pedig a következő tesztelésig - amely a jövő hét elején lesz - otthon marad.