Musorujsag
Élő Eredmények

Az UVSE és a Dunaújváros játssza a női vízilabda Magyar Kupa döntőjét

Az UVSE és a Dunaújváros játssza a női vízilabda Magyar Kupa döntőjét

MTI
Az UVSE és a Dunaújváros játssza a női vízilabda Magyar Kupa döntőjét, miután a fővárosiak a BVSC-t, a Duna-partiak a Ferencváros győzték le a sorozat hétfői elődöntőjében.

A margitszigeti Hajós uszodában rendezett első elődöntőn a BVSC szerzett vezetést, 2-2 után azonban az újpestiek elléptek, s a nagyszünetben már öttalálatnyi volt az előnyük (8-3). A végén kiengedve is magabiztos játékkal, könnyedén nyert Benczur Márton vezetőedző alakulata.

Meccs utáni értékelések:

A Ferencváros hibát hibára halmozott a második meccsen, és valamennyi emberelőnyös helyzetét elpuskázta az első két negyedben, még büntetőből sem tudott eredményes lenni.

A zöld-fehérek csak közvetlenül a nagyszünet előtt lőtték első góljukat, amikorra a rivális – főleg Garda Krisztina bombagóljainak köszönhetően – már alaposan elhúzott (4-1).

A meccs második felében is a Dunaújváros irányított, s megerőltetés nélkül, magabiztosan söpörte be a győzelmet, amelynek kivívásában – Garda és a szintén triplázó Gurisatti Gréta mellett – oroszlánrészt vállalt a kapuban remeklő Magyari Alda.

Meccs utáni értékelések:

A keddi bronzmeccset és a döntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Eredmény, BENU női Magyar Kupa, elődöntő:
UVSE-Hunguest Hotels – BVSC-Zugló 13-10 (6-2, 2-1, 1-2, 4-5)
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – FTC-Telekom 9-5 (2-0, 2-1, 2-1, 3-3)

A keddi program:
A 3. helyért:

BVSC-FTC 17.30

Döntő:
UVSE-Dunaújváros 19.0

További tartalmak