×

Az UVSE és a Dunaújváros játssza a női vízilabda Magyar Kupa döntőjét

Az UVSE és a Dunaújváros játssza a női vízilabda Magyar Kupa döntőjét, miután a fővárosiak a BVSC-t, a Duna-partiak a Ferencváros győzték le a sorozat hétfői elődöntőjében.

Női vízilabda ob I - UVSE Hunguest Hotels - Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
A margitszigeti Hajós uszodában rendezett első elődöntőn a BVSC szerzett vezetést, 2-2 után azonban az újpestiek elléptek, s a nagyszünetben már öttalálatnyi volt az előnyük (8-3). A végén kiengedve is magabiztos játékkal, könnyedén nyert Benczur Márton vezetőedző alakulata.

Meccs utáni értékelések:


A Ferencváros hibát hibára halmozott a második meccsen, és valamennyi emberelőnyös helyzetét elpuskázta az első két negyedben, még büntetőből sem tudott eredményes lenni.

A zöld-fehérek csak közvetlenül a nagyszünet előtt lőtték első góljukat, amikorra a rivális - főleg Garda Krisztina bombagóljainak köszönhetően - már alaposan elhúzott (4-1).

A meccs második felében is a Dunaújváros irányított, s megerőltetés nélkül, magabiztosan söpörte be a győzelmet, amelynek kivívásában - Garda és a szintén triplázó Gurisatti Gréta mellett - oroszlánrészt vállalt a kapuban remeklő Magyari Alda.

Meccs utáni értékelések:


A keddi bronzmeccset és a döntőt az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Eredmény, BENU női Magyar Kupa, elődöntő:
UVSE-Hunguest Hotels - BVSC-Zugló 13-10 (6-2, 2-1, 1-2, 4-5)
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - FTC-Telekom 9-5 (2-0, 2-1, 2-1, 3-3)

A keddi program:
A 3. helyért:

BVSC-FTC 17.30

Döntő:
UVSE-Dunaújváros 19.0