×

Játék nélküli győzelemmel kezdte a BL-selejtezőtornát a Szolnok

Nem utazott el Olaszországba a Szolnok csütörtöki ellenfele, az Idraikosz, így a magyar csapat 10-0-s győzelemmel kezdte a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezőtornáját.

A vizes sportágakat tömörítő európai szövetség (LEN) tájékoztatása szerint így a görög együttes, illetve a budapesti viadalról hiányzó Enka Istanbul nem szerepelhet az Eurokupában, ahová a BL-főtáblára jutó két csapaton kívül az összes többi átkerült volna.

A BL-selejtezőben Olaszországban és Budapesten is két-két csoportban zajlanak a küzdelmek, a vasárnapi helyosztókon a négy csoportgyőztes játszik majd a két főtáblás helyért. Siracusában a Szolnok, Budapesten az OSC szerepel.

„Nem tudjuk az okát, miért nem jöttek, de a sorsoláshoz nem nyúltak, vagyis csak pénteken kezdünk játszani” – nyilatkozott Kovács István, a szolnokiak szakmai igazgatója az M1 aktuális csatornán. Hozzátette, a csapat célja egyértelműen a főtáblára kerülés.

„Úgy gondolom, jó csapatunk van, több napja ideális körülmények között edzünk, jó idő van, süt a nap, nyitott uszodában vagyunk” – mondta. Hangsúlyozta, nem lesz könnyű dolguk, mert jó ellenfelekkel kerültek össze. Kovács István arról is beszélt, hogy a siracusai csoport csapatait a koronavírus-járvány miatt teljesen elszigetelték a külvilágtól, csak az edzések és a mérkőzések miatt hagyhatják el a szállodát.

BL-selejtező:
A2 csoport (Siracusa):
Szolnoki Dózsa – Idraikosz (görög) 10–0 – játék nélkül

a további program:
péntek:
Szolnoki Dózsa – Pays d'Aix (francia) 14.00

szombat:
Szolnoki Dózsa – Mladost Zagreb (horvát) 18.00