×

December végén találkozhat a férfi pólóválogatott

A sűrű bajnoki program miatt legkorábban december végén tudja összehívni a magyar férfi vízilabdaválogatottat Märcz Tamás szövetségi kapitány.


A játékosként olimpiai bajnok tréner az M4 Sport szerda délelőtti Sporthíradójában elmondta, a világjárvány miatt több nemzetközi torna és válogatott felkészülés maradt el, a magyar nemzeti csapat ősszel nem tudott találkozni, legközelebb december végén lehet összetartás. „Én is azt támogatom, hogy a bajnokság haladjon, elég sűrű a program, a játékosoknak most arra kell koncentrálniuk, hogy ezt a sorozatot abszolválni tudják a csapataikkal. Úgy tűnik, hogy a válogatott december végén és január elején tud együtt készülni, februárban pedig hosszabb lehetőségünk is lesz” – fogalmazott a kapitány.

Märcz Tamás tájékoztatása szerint decemberben rövid összetartást tervez egy bővebb kerettel, a három januári világliga-meccs előtt pedig négy-öt napot készülhet együtt a válogatott. Februárban két-három hétig szünetelni fog a bajnokság, ebben az időszakban lehetőség szerint a magyarokhoz hasonlóan az olimpiára már kijutott csapatokkal szeretnének találkozni. „Mindenképpen jó ellenféllel és edzőpartnerrel szeretnénk készülni, illetve ha úgy adódik, akár egy tornán is részt venni.”

A férfiaknál Európából a magyar mellett az olasz, a spanyol és a szerb válogatott kvalifikálta már magát a tokiói olimpiára, amelyre a 12-es mezőnyből még három hely kiadó.

A súlyos térdsérülése után visszatért Varga Dénesről a kapitány elmondta, bízik abban, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékos már a decemberi összetartáson csatlakozni tud a válogatotthoz, de semmit nem akarnak elsietni, hiszen jelenleg folyamatos orvosi felügyelet mellett figyelik, hogy hogyan reagál a terhelésre.

A szövetségi kapitány a hazai utánpótlással kapcsolatban elmondta, hogy mivel a bajnokságból sok külföldi játékos távozott, egyre több lehetőséget kapnak a magyar fiatalok. „Jó néhány olyan játékost látok, akik helytállnak. Kell nekik egy kis idő, de azt gondolom, közel járnak ahhoz, hogy helyébe lépjenek az elődeiknek.”