×

Bíró Attila: Akár holnap kezdődhetne az olimpiai kvalifikációs torna

A női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az együttes már most olyan állapotban van, hogy akár „holnap is kezdődhetne” Triesztben az olimpiai kvalifikációs torna.

Bíró Attila a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án (Fotó: MTI/Czagány Balázs)
Bíró Attila hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában arról is beszélt, hogy kemény edzésekkel zárta az évet a csapat, és ugyanilyenekkel folytatta rögtön az új esztendő elején, jövő héttől pedig, a január 19-én kezdődő viadalt megelőző időszakban, egy budapesti szállodába költözik be az együttes és buborék rendszerben folytatja a tréningeket.

A szakember elmondta, komoly óvintézkedéseket tesznek, hiszen a szervezők szabályai alapján, azt a csapatot, amelynél összesen három - legyen az játékos vagy a szakmai stáb tagja - koronavírusos esetet regisztrálnak, azonnal kizárják.

Az olaszországi tornán a két elődöntő győztese szerez indulási jogot a tokiói olimpiára, a papírforma alapján az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott a négy között az olasz vagy a holland csapattal mérkőzik meg.

Ezzel kapcsolatban Bíró Attila megjegyezte, utóbbit tartja az erősebb együttesnek, ugyanakkor a hazai pálya az olaszokat segítheti. Megjegyezte, biztos benne, hogy a játékosok mentális állapota dönt majd sikerről, ebben a tekintetben pedig bízik tanítványaiban.