Musorujsag
Élő Eredmények

21 fős Märcz Tamás szerbek elleni kerete

21 fős Märcz Tamás szerbek elleni kerete

MTI
Amíg mások az olimpiai részvételért küzdenek, a két biztos résztvevő együtt edzőtábotozik.

Kihirdette a szerbek elleni, szegedi felkészülési meccsre készülő keretét Märcz Tamás, a jövő vasárnaptól közel egy hétig edzőtáborozó magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember 21 játékost hívott meg a csapatba, amely jövő vasárnap és február 20. között hat közös edzésen vesz részt a szerb csapattal, az utolsó napon pedig hivatalos felkészülési mérkőzést vív az olimpiai bajnoki címvédő együttessel. Ez lesz az újonnan átadott szegedi Tiszavirág Uszoda első összecsapása.

„Az előzetes tervekhez képest némileg változott a program, de a lényeg, hogy egy hetet együtt lehetünk. Egészségügyi okok és klubérdekek miatt módosult az időpont, végül február 14-én, Budapesten kezdünk, majd másnap Szegedre utazunk” – mondta az edzőtáborról a Märcz Tamás a magyar szövetség honlapján. Hozzátette, ezúttal nem lesz keretszűkítés, a 21 játékos végig együtt marad.

Az edzőtáborra azért van lehetőség, mert jövő vasárnap és február 21. között rendezik Rotterdamban a férfi olimpiai selejtezőt, ám a Világliga-győztes szerb és az Európa-bajnok magyar válogatott már kivívta az ötkarikás indulás jogát.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Lévai Márton (OSC), Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

További tartalmak