Musorujsag
Élő Eredmények

Az UVSE továbbjutása biztosnak tűnik, az FTC és a BVSC búcsúzik az Euroligában

Az UVSE továbbjutása biztosnak tűnik, az FTC és a BVSC búcsúzik az Euroligában

MTI
Az UVSE továbbjutása biztosnak tűnik, az FTC és a BVSC viszont búcsúzik a női vízilabda Euroliga selejtezőjében.

Az UVSE két győzelem után a harmadik mérkőzésén döntetlenre végzett a női vízilabda Euroliga selejtezőjének budapesti A csoportjában, de így is biztosnak tűnik, hogy ötöséből továbbjut a negyeddöntőbe.

A magyar bajnoki címvédő a Hajós uszodában a harmadik negyedben tudott először kétgólnyira ellépni szívósan küzdő ellenfelétől, az Ekipe Orizzontétól, amely azonban 5-3-ról visszajött 5-5-re. A záró szakaszban a házigazda elhúzott 8-6-ra, ám az olasz alakulat a hajrában egyenlíteni tudott.

Az UVSE góljai közül Antal Dóra, Baksa Vanda és Szegedi Panni is kettőt szerzett. Az UVSE a továbbjutást érő második helyen áll, ezt kell megtartania a vasárnapi mérkőzésén, de a papírforma alapján első is lehet.

Eredmény, női Euroliga, selejtező:
A csoport (Budapest):

UVSE Hunguest Hotels-Ekipe Orizzonte (olasz) 8-8 (1-1, 2-1, 3-3, 2-3)

Két vereség után harmadik mérkőzését megnyerte az FTC a női vízilabda Euroliga selejtezőjének olaszországi B csoportjában, de így sem juthat már tovább a kvintettből a sorozat negyeddöntőjébe.

A vendéglátó Verona 3-1-es vezetése után a Ferencváros egyenlített, majd elhúzott 6-4-re, ekkor viszont az olasz csapat zárkózott vissza. A folytatásban az olaszok szereztek kétgólos előnyt (9-7), a magyar csapat 9-9-re alakította az állást, majd 11-11 után, másfél perccel a vége előtt Máté Zsuzsanna 12-11-re módosított, és erre a Veronának már nem volt válasza.

Az FTC csapatából Csabai Dóra, Muzsnay Fanni és Vályi Vanda egyformán három gólt dobott. A csoportból a Kirisi és a Mataro már bebiztosította továbbjutását.

Eredmény, női Euroliga, selejtező:
B csoport (Verona):

FTC-Telekom Waterpolo – Verona (olasz) 12-11 (1-3, 3-1, 3-4, 5-3)

A BVSC a harmadik mérkőzését is elveszítette a női vízilabda Euroliga selejtezőjének C csoportjában, így negyedik helyezettként nem jutott tovább. A Szőnyi úti gárda a római kvalifikációs torna szombati játéknapján a házigazda olasz együttestől szenvedett egygólos vereséget.

A magyar alakulat többször is vezetett hol egy, hol két találattal, a harmadik negyedben azonban a SIS Roma 5-5-nél utolérte, és végül nagy csatában nyerni tudott 10-9-re. A BVSC legeredményesebb játékosaként Leimeter Dóra három gólt szerzett.

A csoport ötödik tagja, az Olympic Nice nem indult a tornán, így a magyar csapatnak, amely vasárnap játszott volna a francia együttessel, már nem lesz mérkőzése Rómában.

Eredmény, női Euroliga, selejtező:
C csoport (Róma):

SIS Roma (olasz) – BVSC-Zugló 10-9 (1-2, 1-2, 4-2, 4-3)

További tartalmak