Musorujsag
Élő Eredmények

Az UVSE nem jutott be az Euroliga döntőjébe

Az UVSE nem jutott be az Euroliga döntőjébe

mti
A pénteki nyitómérkőzésen az UVSE kikapott az Olympiakosztól, így a görög gárda jutott be a fináléba a női vízilabda Euroliga négyes döntőjében, amelynek a budapesti Tüskeuszoda ad otthont.

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, elődöntő:
Olympiakosz (görög)-UVSE 9-8 (2-2, 2-2, 2-3, 3-1)
A magyar csapat góldobói: Rybanska, Keszthelyi, Peresztegi-Nagy, Baksa, Faragó, Telek, Antal, Parkes 1-1

Az UVSE rögtön vezetéshez jutott a válogatott center, Rybanska Natasa révén, a 2015-ben kupagyőztes, 2017-ben és 2019-ben pedig második athéni alakulat azonban egyenlített, sőt a vezetést is átvette 2-2 után. A második negyed közepén megint az újpestieknél volt az előny Baksa Vanda jóvoltából, ellépni azonban a nagyszünetig nem sikerült (4-4).

Az Olympiakosz, amely az első félidőben jól sáfárkodott emberelőnyös helyzeteivel, a harmadik játékrészben büntetőből vette vissza a vezetést, de a negyed hajrájában már magyar előnyt mutatott az eredményjelző, miután Antal Dóra is betalált (7-6).

A zárószakasz, amelyet már a közben kipontozódott vezéregyénisége, Keszthelyi Rita nélkül kezdett el a magyar bajnok, két gyors görög gólt hozott. Rebecca Parkes szemfülességének köszönhetően döntetlenre módosult az állás, bő három perccel a vége előtt azonban az Olympiakosz szerezte meg a győzelmet érő gólt, s játszhat szombaton az El-elsőségért, míg az UVSE a harmadik helyért szállhat vízbe.

Benczúr Márton, az UVSE vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, csapata rengeteget hibázott, fegyelmezetlenül és pontatlanul játszott. „Csalódott vagyok, hogy ilyen rettentő gyengén játszottunk, ennek ellenére nagyon sajnálom a csapatomat, mert ez sok szempontból rettentően igazságtalan volt, de hát ilyen a vízilabda. Gratulálunk az ellenfélnek, megérdemelték, egy góllal többet lőttek.”

Szűcs Gabriella szerint támadásban megvoltak az esélyeik, védekezésben azonban sokat hibáztak. „Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, mert szerintem abszolút esélyünk volt döntőbe jutni és megnyerni a sorozatot.”

A női vízilabda legrangosabb sorozatának számító Euroliga négyes döntőjében először érdekelt két magyar csapat is, a pénteki másik elődöntőt a Dunaújváros az orosz Dinamo Uralocskával vívja. Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a végjátékba, eddigi legjobb eredménye a 2016-os második hely volt, további két alkalommal pedig negyedikként zárt. A Dunaújváros 15 esztendő elteltével került be a Final Fourba, ahol korábban ötször járt, s egy ezüst mellett három bronzot és egy negyedik helyet gyűjtött.

később:
Dunaújváros-Dinamo Uralocska (orosz) 14.45

további program, szombat:
bronzmérkőzés 17.45
döntő 20.15

Borítókép: Budapest, 2021. április 30. Rybanska Natasa, a magyar (j) és Margarita Plevritu, a görög csapat játékosa a női vízilabda Euroliga elődöntőjében, a UVSE - Olympiakosz mérkőzésen a budapesti Tüskeuszodában 2021. április 30-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak